Dere, denne uka tar vi en litt ny vri på det! Er dere med på det? Istedet for fire forskjellige middager har jeg tenkt til å gi dere fire oppskrifter som er helt perfekte sammen.

Jeg skal (nok en gang) ærlig innrømme at jeg alltid synes det er litt tricky å sette sammen disse ukemenyene, men jeg ser jo at dere leser dem i bøtter og spann, så noe rett må jeg jo klare å få til her! Denne uka tenkte jeg at jeg skulle samle fire oppskrifter, som alle er mine favoritter, som er skikkelig gode å spise både hver for seg, og sammen.

Om du skal invitere til et festmåltid denne uka, kan det altså med fordel bestå av alle disse tingene, og så lager du dobbel porsjon av alt – og har lunsj og middager resten av uka også. Jeg kommer med noen tips underveis til hvordan du kan spise de forskjellige tingene om du ikke vil spise alt sammen samtidig.

Ukas salat: Tabbouleh

En helt fersk oppskrift dette, og det har vært skikkelig hyggelig å se responsen deres på denne, tabbouleh er tydeligvis en favoritt for flere enn oss! Så lett å lage mye av, og så godt da gitt. Perfekt i lunsjboksen er den også, og om du vil spise bare tabbouleh, er tipset mitt å gå for et varmt pitabrød og litt ajvar (fra glass er helt topp) på siden av.

Tabbouleh med aprikos er en klassisker på ethvert meze-bord!

Ukas bollboll: Falafel med friske urter

Det blir jo aldri nok falafel, og falafel er knallgodt til tabbouleh og alt det andre smaskens i denne ukas meny. Disse er litt mer krydra og med masse friske urter, men utover det lages de på samme måte som mine klassiske falafler – de bakes i ovn istedet for å frityrstekes. Disse er kjempefine å fryse, og om du har ekstra hender i hus kan de helt fint hjelpe til med å rulle falafelboller som skal inn i ovnen. Som du ser på bildet er jeg også veldig fan av å spise falafel som ren snackplate, med litt speltlomper, avocado og en sriracha-dip.

Du kan lage perfekte, fantastiske, veganske falafler helt uten frityr!

Ukas must have: Hummus tehina

Jeg kan egentlig slette alle andre hummusoppskrifter herfra, for etter at jeg lærte meg å lage hummus på denne måten, er det no going back. Her må du koke kikertene selv, så det tar litt lenger tid, men tro meg når jeg sier at det er verdt det! Hummus er også et supert pålegg, så smør det rett på skiva sammen med litt friske grønnsaker for en kjapp og mettende frokost eller lunsj. Også helt supert som snacks!

Zahavs hummus tehina

Ukas DIY: Grilla grønnsaker

Ja, her overlater jeg dere til dere selv! Grilla grønnsaker er perfekt tilbehør til alle disse rettene, og ikke minst er det den beste måten å få brukt opp diverse grønnsaker som ligger igjen. Min nyeste grille-cravings er brokkoli, som jeg deler i store buketter, og gnir godt inn med olivenolje, slik at de ikke brenner seg, og strør over salt før jeg setter dem inn i ovnen under grill-elementet. Den smaken som kommer da, er helt ny-de-lig! Prøv det med alt av grønnsaker – gulrøtter, løk, paprika, fennikel, blomkål, brokkoli – you name it, prøv det! Jeg synes det enkle ofte er det beste, med kun olivenolje og salt, men prøv deg frem med kryddere du liker også!

SAMSUNG CSC