Dere – er sommeren er, or what?! Jeg vet værmeldinga ikke er helt enig med seg selv, men la oss si at sommeren er her, og at denne ukas grønne ukemeny er årets første sommermeny!

Som dere sikkert har fått med dere by now, har vi flyttet til Nesodden. Den siste uka har vi brukt utendørs, på å bygge hammock, sette opp parasoll, plante ut eføyer, sette sukkererter og jordbærplanter… Det er altså så deilig å ha uteplass, og her om dagen spiste vi den første middagen ute på verandaen. Gurimalla, tenk at det er sånn det blir hele sommeren! Akkurat som å være på ferie! Hver dag!

Jeg holder på å starte et sommerprosjekt for bloggen – som jeg gjerne vil ha med dere på, og det kommer det litt mer om senere, men først: Årets første sommermeny!

Ukas dressing: Ranch

Klassikeren over alle dressingklassikere – ranch! I fjor sommer hadde jeg et prosjekt med å gjøre trauste dressinger good again, og ranch sto selvfølgelig på lista. Den ble ganske god, om jeg får si det selv – og om du lager denne i en større batch har du dressing for flere middager.

Lag din egen, veganske ranch-dressing - perfekt til salat og som dip!

Ukas grønne: Cæsarsalat med ranch

Det må seff en salat med ranch til, når ranch står på menyen! I denne er det mye snacks, inkludert sprø romanosalat og litt hot tofu. Det er også en batch med hjemmelagd krutonger med hvitløk oppi her, og de er verdt salaten all by them self…

Ingen er sulten etter middag med denne salaten i magen.

Ukas pasta: Spaghetti aglio e olio

Noen dager er simpelthen for fine til å bruke mye tid på kjøkkenet – men det er jo ikke det samme som at maten ikke skal være god! Denne superenkle, men supersmakfulle, spaghetti med hvitløk og olivenolje er helt fantastisk god, og ikke minst super å spise ute på verandaen med et litta glass hvitvin…

Vegansk spaghetti aglio e olio er den perfekte luksusmiddagen!

Ukas is: Kokosmelk-is med karamell og mandelstrø

HELLO – it is summertime! Dere husker kanskje at jeg hadde et is-prosjekt i fjor sommer, og det skal du ikke se bort fra at fortsetter denne sommeren, for å si det sånn! I finværet er det sykt digg å ha ispinner i fryseren, og disse lager du helt fint uten iskremmaskin. So so so so goood.

Hjemmelaget vegansk is av kokosmelk - uten iskremmaskin!

Ut i sola med seg!