Lyst på noe godt med aubergine? Test ut ovnsbakt aubergine med koriander- og tahinisaus!
Middag

Ovnsbakt aubergine med koriander- og tahinisaus

ingen kommentarer enda

Aaah… Aubergine. Så godt når det er godt, og så traust når det er traust. Det er ikke så lett å få til aubergine alltid, men denne varianten, ovnsbakt med koriander- og tahinisaus, den er ganske bullet proof!

Vegansk
Mengde: Justerbart – forrett eller hovedrett
Tidsbruk: Ca 45 min – mesteparten i ovnen

I påska hadde jeg en bunke fintfolk på middag, og maten på bordet hadde Midtøsten- tema. Vi hadde tabbouleh, vi hadde hummus, vi hadde muhamarra, vi hadde oliven, vi hadde salte mandler, vi hadde hjemmebakte pitabrød.. Og vi hadde ovnsbakt aubergine med koriander- og tahinisaus!

Inspirasjonen til denne kom fra blogg-kollega Vidar, som driver Et kjøkken i Istanbul. Bloggen hans er ikke vegansk, men flere av oppskriftene er det, og der han bor i Istanbul plukker han opp både det ene og det andre trikset, som han (heldigvis for oss!) formidler på bloggen. Da jeg så denne var det sånn but ofcourse!. Deilig koriander blendes med tahini, og vips, du har en grønn tahinisaus! Vidar baker korianderen i halve båter, mens jeg har kuttet den i skiver. Da blir det lettere å dele, og jeg serverte denne på et tapasbord.

Lyst på noe godt med aubergine? Test ut ovnsbakt aubergine med koriander- og tahinisaus!

Jeg droppet tomatene, men lasset til gjengjeld på med pinjekjerner – supergod kombinasjon! Jeg lot også aubergine bake så lenge at de blir møre tvers gjennom, til de nesten faller fra hverandre, og blir karamelliserte i kantene. Superdigg! Lett å lage masse er det også – smekk brettet med aubergine i ovnen, dressingen lages i en blender eller matmølle, og det er bare å lesse på. Supert!

Det beste er å lesse ned auberginene med saus, sånn at aubergineskivene kan trekke til seg all den knallgode smaken fra tahinien og korianderen. De crunchy pinjekjernene på toppen er prikken over i’en.

Lyst på noe godt med aubergine? Test ut ovnsbakt aubergine med koriander- og tahinisaus!

Ovnsbakt aubergine med koriander- og tahinisaus

2-3 aubergine
Olivenolje (shitloads)

Salt
Tørristede pinjekjerner
Urter til topping

1 dl tahini
1 dl kaldt vann
2 ss sitronsaft
En stor bunt koriander (evt bladpersille)
Salt og pepper

Når det gjelder aubergineskall, er folk like delt som når det kommer til hvilken side av knekkebrødet man skal smøre pålegg på. Noen vil ha på skall, andre synes det er grusomt å tygge det, og noen er et sted midt mellom. Jeg er et sted midt mellom, så jeg bruker en grønnsaksskreller til å skrelle av striper av skallet, sånn at det er litt skall, men ikke rundt hele. Deretter kuttes auberginene i skiver på ca 1 cm tykkelse, og legges utover et bakebrett med bakepapir. Risle over gode klunker med olivenolje, strø over litt salt, og sett brettet  ovnen på 200 grader.

Lyst på noe godt med aubergine? Test ut ovnsbakt aubergine med koriander- og tahinisaus!

For å lage dressingen, ha tahini, vann, urter og sitron i en blender eller matmølle, og kjør det hele til en glatt saus. Smak til med salt og pepper. Pinjekjernene tørristes i panne, og setter til side til auberginene er ferdig.

Auberginene følger du med på underveis – det skal være tydelig at de er gjennomstekt, ikke noe halvveis. Snu gjerne på dem underveis. Mine sto i drøye 30-40 minutter.

Auberginene kan serveres varme, men de er også superfine å servere romtemperert. Vent med å holde over dressing og pinjekjerner til rett før servering.

Lyst på noe godt med aubergine? Test ut ovnsbakt aubergine med koriander- og tahinisaus!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.