Blogg

Hjemmelaget, vegansk is

2 comments

Sommeren er omsider her med varmegrader over tjuetallet, og det alle lurer på er: Hva med den isen som er så innmari god når det er ordentlig sommer? Kan du lage hjemmelaget, vegansk is?

Her er noen spørsmål både jeg og andre likesinnede, som har kutta ut melkeisen, har stilt seg selv i evig tid:

Må jeg se lengtende på alle som spiser pinneis? Må jeg ty til de kjipe saftisene som smaker E-stoffer? Må jeg bruke ekstreme mengder penger på å kjøpe vegansk is? Finnes det egentlig alternativer? Hva er egentlig vegansk is? Må all isen jeg lager fra nå av bare være laget av banan?

Svarene er omtrent som dette: Nei, nei, nei, Ja, så mangt, Nei. Du får spist is. Du kan tilogmed lage isen selv, og det er enklere enn å lage fløtebasert is, spør du meg. Og nei, du må ikke ty til smoothieis eller saftis for resten av livet selv om du ikke spiser melkeisen lenger, og nei, du trenger heller ikke gå til anskaffelse av iskremmaskin. Og nei, du trenger ikke være redd for at isen blir full av iskrystaller. There is a way.

I år som i fjor har jeg store planer om å lage en god bunke veganske ispinner, men før jeg kommer så langt, her har jeg samlet de som allerede finnes på bloggen til dere. Om dere lager dem, post gjerne bilde på instagram og tag @greenbonanza!

Alle disse har utgangspunkt i kokoskrem. Ikke kokosmelk, kokoskrem. Det får du kjøpt på boks, eller du kan bruke det tjukke laget øverst i ordentlig kokosmelk, styr unna lettversjoner og de med lavt innhold av faktisk kokos. Men kokoskrem er altså det beste å bruke.

Jeg har skrevet litt om utstyr og metode her, og ellers er det lurt å lese oppskriften på den isen du vil lage. Jeg kommer til å poste nye oppskrifter sommeren gjennom, så følg med her!

Banan- og pistasjis med sjokoladetrekk

Jeg må innrømme det: Dette er en av mine favoritter. Det er også en av de med litt flere ingredienser i, men tro meg – det er verdt det!

Fortvil ei - det er håp for deg som elsker pistasjis, men som ikke spiser melk!

Karamell-is med mandler

Dette er også en favoritt. Denne krever at du lager en karamell av dadler først, som du rører inn i isen før du fryser den, men hallaisen, det er så verdt det.

Hjemmelaget vegansk is av kokosmelk - uten iskremmaskin!

Lime og mynte-is

Denne er friskere og syrligere enn de andre, og er perfekt om du synes sjokolade og karamell blir for søtt.

Frisk, syrlig og smaksrik kokos-is med mynte og lime lager du hjemme på ti minutter! Vegansk er den også.

Vaniljeis med sjokolade

Klassikeren – vaniljeis med både smeltet sjokolade inni, og revet sjokolade i tillegg. Blir ikke for mye sjokolade, veit du!

Med bare fire ingredienser lager du din egen veganske sjokoladeis på fem minutter.

Mocca-is med chilli

Denne er mye kraftigere i sjokoladesmaken enn den over, og er for den virkelige sjokoladelskende isspiseren! Et lite hint av chilli er prikken over i’en.

Lag din egen veganske iskrem av kokosmelk - for eksempel med smak av kaffe og sjokolade.

Skogsbær-is med kardemomme

En søtere is med bær og kardemomme – en litt uvanlig, men veldig god smakskombinasjon!

Hjemmelaget vegansk is av kokosmelk , med jordbær og bjørnebær

 

2 Comments

  1. Nam! Gleder meg til det kommer flere oppskrifter :)

  2. Turid Evang

    jeg digger is med lakris. Siden du spør etter forslag til smaker.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.