Grønn ukemeny nr 22

Jeg vet ikke med dere, men jeg er hvertfall veldig klar for å flytte middagen ut på verandaen i ukene som kommer! Her er en grønn ukemeny som passer helt knall i sola.

Akkurat nå er jeg i Flekkefjord hos søstra mi og familien hennes, og de første sommerdagene har truffet som bare rakkern. Jeg har hatt utekontor på verandaen, blitt varm, drukket juice med lime og sugerør, lekt barbeint på gresset med min to år gamle fantastiske nevø som nettopp har begynt å si Tante Mia (smeeeelt), vært på fantastiske Hidra og spist fantastisk mat på Kongshamn Bryggerestaurant – ah, sommeren kommer, dere. Tenke seg til.

Ukas grill: Marinert tofu

Denne grilla vi i går kveld, og det er noe helt spesielt med grilla, marinert tofu – den får en helt annen smak enn når den stekes i panna. Det holder at den ligger en time i marinade, men jo lenger, jo bedre! Tofuen får deilige grillstriper, og er helt supergod sammen med en sriachamajo. Som dere kanskje har sett er grilling ett av to sommerprosjekt på Bonanza i år, så stay tuned for mer grilla godis!

Om du kan grille tofu? Klart du kan! Det er fantastisk! Her er tips til marinade og fremgangsmåte.

Ukas salat: Pastasalat med italiensk dressing

Om du vil slå på stortromma kan du lage grønnsakene til denne på grillen, det blir oh la la-stemning. Dressingen kan du fint lage i forveien, og ikke la deg lure av navnet: Dette er skikkelig italiensk dressing, ikke flaskeskvip!

Lag en frisk og sunn italiensk pastasalat til middag!

Ukas drikke: Tropisk smoothie

Leskende! Det er det som må til. Jeg har brukt pasjonsfruktjuice i denne opprinnelig, men hvilken som helst tropisk juice er god. Husk at det er viktig å få i seg nok væske i varmen, dere!

Frisk, deilig, mettende, næringsrikt.. Smoothietime!

Ukas dessert: Vegansk karamellsaus

OH HELLO. Ja, det er tid for vegansk karamellsaus i ukemenyen! Det er lite som er bedre enn en bolle med frisk frukt ute på verandaen – det eneste er hvis det er en knert karamellsaus på siden av.. Eller enda bedre, is og karamellsaus! Denne er utrolig lett å lage, det eneste du trenger er diverse kokosingredienser og en god, stor dose tålamod.

Uten melk, uten smør, laktosefri og vegansk, uten raffinert sukker - en veldig, veldig god hjemmelaget karamellsaus!

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Den karamellsausen så helt vill ut! Har akkurat spist frokost, men kjenner jeg hadde hatt plenty med plass til ett glass av denne også ;)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.