Sprø salat med crunchy tofu og syrlig, syrlig dressing...
Salat, Tofu

Kald nudelsalat med crispy tofu og syrlig dressing

4 comments

HELLO THERE, ny tofu+nudel+grønnsaker+favoritt in the house! Denne nudelsalaten med tofu og limedressing blir garantert en sommerklassiker for 2017, foråsiresånn.

Vegansk
Mengde: Middag til 2
Arbeidstid: 15-20 min

Mm Mm Mm! Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne å skrive om denne salaten, så vi får vel kanskje ta det steg for steg?

Ok. Så selve salaten, den består av salat (doh), rå gulrot og rødkål, vårløk og agurk. Med rå agurk og rødkål får du masse deilig crunch i salaten, og i revet form trekker de til seg ekstreme mengder smak på kort, kort tid.

Og det fører meg over til dressingen – denne er av den syrlige varianten. Her er det både eddik og lime, og det er hvitløk og sriracha som gir et lite sting. Det har slått meg i det siste at vi bruker lite eddikbaserte dressinger her i landet, hvertfall som jeg veit om, men i det siste har jeg begynt å ha litt eplecidereddik på all salat, og vet du hva som skjer? Alle lurer på hva som er i dressingen! Så enkelt da gitt, og så sykt digg.

Sprø salat med crunchy tofu og syrlig, syrlig dressing...

Oooog en ting er jo at dressingen skal blandes inn i salaten, men kanskje viktigere, den skal helles over sprøstekt tofu også. Dette er min nye favorittmåte å steke tofu på, i store skiver, og deretter kutte den i strimler. Spesielt i salat funker dette kjempebra, du får både crunch fra kanten, og midten rekker å soake opp dressing og smak før du putter bitene i munnen.

I salaten har jeg også litt vermicelli, denne gangen av vermicelli. Da blir magen mett og glad.

Sprø salat med crunchy tofu og syrlig, syrlig dressing...

Kald nudelsalat med crispy tofu og limedressing

1 pk tofu
2 porsjoner tynne nudler (vermicelli), ris eller mungbønne
4-5 store romanosalat-blader eller annen salat
1/2 agurk
1 gulrot
1/4 lite rødkålhode
1 vårløk
Tørristede peanøtter
Koriander

3 ss riseddik
1 ss peanøttolje
2 lime, presset
1 stort hvitløksfedd, raspet
0,5-2 ss sriracha (tilpass etter gane)
Salt

Start med nudlene og dressingen. Følg instruksen på pakka til nudlene, og skyll dem i kaldt vann når de er ferdige. Bruk en ren saks og klipp dem i mindre biter. Rør inn ørlite sesam- eller peanøttolje mens de står og venter på resten, så de ikke blir en hvit klump.

For å lage dressingen, rører du sammen riseddik, peanøttolje, presset lime, raspet hvitløksfedd og sriracha og salt etter smak. La den stå og godgjøre seg.

Vask og rens alle grønnsakene ,og bruk enten mandolin eller en skarp kniv til å snitte alt i tynne strimler. Rør halvparten av dressingen inn i grønnsakene.

Del tofuen i skiver på langs, og stek dem på medium høy varme i peanøtt- eller rapsolje til de er gyldne på begge sider. Ta dem av panna, og snitt dem i strimler på tvers. Ha tofuen over salaten, og fyll på med resten av dressingen, urtene og peanøttene.

Sprø salat med crunchy tofu og syrlig, syrlig dressing...

Tags

4 Comments

  1. Marita

    Hei :) Jeg er superfan av bloggen din, ikke bare har du fantastiske oppskrifter, men du skriver jo også så bra :) Har fått så mange gode oppskrifter og ideer her ifra, og lært så mye, siden jeg slutten men kjøtt for halvannet år siden. Jeg har ett lite ønske om ukemeny, (eller ev ett innlegg) ( vet du setter pris på innspill, så da tillater jeg meg det, så får du heller avgjøre selv om det er noe du vil bruke tid på eller ikke, hehe) Nå står jo snart sommerferien ( jeei) for døren, og for mange av oss ( inkl meg selv) innbærer det lange reiser, i mitt tilfelle lang biltur i Norges land. Jeg liker å planlegge og være forberedt, og ønsker til denne bilturen og ha med noen måltider som enkelt kan spises i bilen, både fordi jeg ikke ønsker å bruke alle feriepengene på bensinstasjoner, og fordi selv om utviklingen har vært fantastisk de siste årene så stoler jeg ikke på at bensinstasjonen på hardangervidda har så mye å tilby meg nødvendigvis. Så spørsmålet er, om du kunne laget ett innlegg med tips til mat man kan lage og ta med seg på tur, som tåler noen timer i bil/ på fly. Man kan jo alltids ta med seg frukt yogurt og brødskiver, men noe litt mer mettende liksom, som er enkelt og få i seg på en trang flyplass eller i en bil? :) Klem fra en fan :)

    • Hei! Tusen takk for supertrivelig kommentar, og ikke minst innspill, det setter jeg stor pris på. Tror fort det er flere som lurer på det samme, så det skal jeg absolutt klare å hamre sammen!

  2. Natasha

    Hei, så bra at du deler mange oppskrifter med Tofu. Det jeg lurer på er hvilket merke du foretrekker? Her jeg bor ser jeg kun Tahoe, noen blokker på halvkiloen. Har du brukt denne ? Jeg syns den har en litt papiraktig smak som lettes «forvinner» med en blanding av søtt,syrlig og litt sterkt som i din rett over, men siden du bruker så mye Tofu lurer jeg på smaker de egentlig likt eller varierer dette med merke ?

    • Hei! De smaker absolutt ulikt, men til felles har de jo at de smaker lite, og trenger mye smak for å smake, rett og slett :) av fast tofu bruker jeg mest sofine sin.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.