Herrejemini, er det juni allerede? Hvor ble mai egentlig av? Oh well! Mat må man ha i juni også, så her er en grønn ukemeny for den grønne måneden!

Jeg har jo, som dere sikkert husker, erklært at sommerens prosjekt er grilling og is, og det er i fullt planleggingsmodus! Det har blitt litt grilling, meeeeen så fort grillen var på plass på verandaen, hva skjedde da, mon tro? Jo, det begynte å regne, selvfølgelig. Jeg har en grilloppskrift på vei ut til uka, men enn så lenge får du ukas grilltips i en litt annen form!

Ukas grill: Hele grønnsaker rett på grillen

Ja, vi begynner basic med grillprosjektet, for absolutt alt kan grilles rett på grillen. Tenk på det, a! Jeg har en gassgrill med lokk, og når lokket er nede blir det akkurat som en varmeovn, bare at den er mye varmere, lager hotte grillstriper, og gir maten en smak varmeovnen inne bare kan drømme om. Det å legge grønnsaker rett på grillen gir dem en fantastisk god smak. Så, om du skal grille denne uka, gjør det! Dropp ferdigburgern og potetsalaten. Bruk to grillspyd, og tre grønnsaker på dem (på begge to samtidig – da sklir de ikke rundt). Pensle dem med litt olivenolje og strø på litt salt, og se hva som skjer! Poteter, asparges, tomater, hel løk og maiskolber er selvfølgelig klassikere, start med dem.

SAMSUNG CSC

Ukas dip: Vegansk aioli

Her skal du få to varianter å velge mellom, enten klassisk aioli som er laget med olje, eller en som er laget basert på tofu. Det er kanskje unødvendig å si at grunnen til at du skal lage denne er fordi grilla grønnsaker, ferskt brød eller focaccia, og en skål aioli er sånn omtrent det beste i hele verden. Jepp. Hele verden.

Vegansk aioli - its a real thing!

Ukas salat: Syrlig salat med rødkål og tofu

Av en eller annen grunn glemmer jeg denne oppskrifta stadig vekk. Det betyr at hver gang jeg kommer på den igjen, blir jeg sykt glad, for denne er sykt god! Masse friske, sprø grønnsaker, tørrista cashewnøtter, tofuskiver som blir skikkelig soaked i den sterke og syrlige dressingen – hellå hellå hellåå.

Ok! Ny favorittsalat! ITS HERE!

Ukas snacks: Salte mandler

Altså, favorittsnacks, jeg bare sier det. Og alt du trenger er mandler, salt og vann, tenke seg til! Disse er perfekte til en kald øl eller et glass vin på verandaen eller balkongen i sommer, i en skål på middagsbordet eller som topping på en salat, om du cruncher dem litt. Perf!

Nydelige, hjemmelagde salte mandler

Ukas drikke: Vannmelon på glass

Ja, tenk at du kan drikke vannmelon, da! Denne er enkel å lage, og av en eller annen grunn synes jeg vannmelon smaker bedre i flytende form enn når du eter den. Det er litt sukker og lime i denne, så den blir som en slags lemonade. Melonade? Hehe.

Er du i den heldige posisjon at du har for mye vannmelon? Heldiggris! Drikk den!