Blogg

Green Bonanza fyller tre år!

3 comments

I går kveld satt vi på hytta, og Øystein viste meg en “on this day”-sak på facebook, en post fra for to år siden hvor han skrev at Bonanza var ett år. Ooooups, tenkte jeg – jeg har glemt å feire Bonanza-bursdag i år!

Jeg skrev jo en liten oppsummering både etter det første året og etter det andre året, og da har jeg jo startet en tradisjon, så her kommer beretningen om år tre! Neida. Bare litt.

Det er så mye som har skjedd det siste året at jeg nesten ikke  vet hvor jeg skal starte. Så jeg begynner her. På bloggen. Det er helt sprøtt at den har blitt så stor som den har blitt. Jeg møter fremmede som sier at de bruker bloggen, venner og bekjente forteller meg at de møter mennesker som sier at de bruker bloggen, og jeg blir like overrasket nå som jeg ble for både ett og to år siden. Det er ganske absurd, faktisk, at Bonanza brukes, leses, og forhåpentligvis bidrar til å gjøre det grønnere livet littegrann lettere. Jeg føler meg sabla heldig, skal jeg si dere, som har dere alle som lesere!

ls015422-2

Da jeg skrev denne årsoppsummeringen for ett år siden, var jeg akkurat ferdig med manuset til boka. Bildene var tatt, tekstene levert, forlaget gjorde layout og design, og det hele begynte å rulle. Helt i slutten av september kom den ut, vi hadde en skikkelig fin slippfest, og boka gikk rett inn på bestselgerlista på uke 1, og jeg satt og tenkte jøsseball, hva skjedde nå, egentlig. Mange, mange mennesker fikk den i gave under juletreet, og romjula besto av å få meldinger, snaps og kommentarer fra folk som hadde pakket den opp og blitt glade. Det var den beste julegaven jeg kunne fått! Og rett over nyttår kom beskjeden om at den var kjøpt inn av et tysk forlag og skulle oversettes. Bare tre måneder etter at den var i markedet. Koko er det eneste ordet jeg kan komme på. Den skal ut der nå i juni, og jeg gleder meg veldig til å få den tyske versjonen i henda og se om jeg kjenner igjen meg selv på tysk!

l1005612

Og litt etter det igjen fikk jeg beskjed om at førsteopplaget gikk så det suste, så de trykket opp et andreopplag. Det betyr at på norsk er boka mi nå trykket i hele 8500 eksemplarer. Koko. Koko-koko-koko!

På hjemmebane har det jo også skjedd litt av hvert – vi solgte leiligheten vår på Grønland og flyttet til rekkehus på Nesodden, og har ikke angret et millisekund. Jeg elsker det nye kjøkkenet, jeg elsker å sitte på en krakk ved den store benken, sånn som jeg gjør akkurat nå, og se ut på fjorden mens jeg redigerer bilder og skriver oppskrifter. Ferja til og fra jobb hver dag brukes til å skrive ut oppskrifter, og jeg har det deiligste lyset på kjøkkenet til å ta bilder i. Og veranda, nevnte jeg veranda?

16406697_10158097337380366_6419193215485482344_n

Sånn ellers prøver jeg å holde tidslinja oppdatert med høydepunktene gjennom året, og selvom jeg blir glad for at dere leser den, er det like mye for min egen del. Jeg vil jo huske alt som skjer med Bonanza! Noe av det kuleste som har skjedd det siste året er å få skrive en tekst til 31 days, som fortsatt er en av de lekreste, smarteste og råeste bøkene jeg har sett hittil i livet.

Tusen, tusen takk for at dere leser, bruker, deler, snakker om, kommenterer, mailer, liker og snapper meg hver eneste dag. Jeg veit det er en klisje, men det er faen meg klisje av en grunn, for å drive en blogg uten lesere inspirerer ikke det granne. Så takk. Alle som en. Hver eneste dag. Hjerte, hjerte, hjerte.

3 Comments

  1. Hipp hurra og gratulerer med treårsdagen som var! :)

  2. Berit Frogner

    Gratulerer fine Mia

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.