Fennikel- og dillsalat er perfekt grilltilbehør!
Salat

Fennikel- og dillsalat

ingen kommentarer enda

Er du venn med fennikel? Er du venn med dill? Hvis ja, fortsett å lese. Hvis nei, fortsett definitivt å lese.

Vegan
Mengde: 2-3 porsjoner

Arbeidstid: 5 min

Her om dagen hadde jeg en diskusjon med noen kollegaer, om hvorfor det er sånn at enkelte grønnsaker og matvarer er mer omdiskuterte enn andre. Min teori er at det er enkelte grønnsaker som ikke ligner på noe annet enn seg selv, og at det er derfor det er en større, generell skepsis til dem blant folk. Ett eksempel er selleristang, som i rå form ikke ligner så mye annet. Et annet eksempel er fennikel, og et tredje er dill. I denne oppskriften møter to av de tre hverandre, og tro meg, det er en match made in heaven..

Kanskje er det fordi at de små fennikel-“hårene” faktisk er det eneste jeg kan komme på som minner litt om dill, eller motsatt. Kanskje er det bare fordi de kompletterer hverandre på en smart måte. Jeg er usikker, men det spiller igrunn ingen rolle, for dette, mine venner, er en dødsdigg sidesalat med kun fire ingredienser. Og en av dem er salt.

Fennikel er en interessant grønnsak. Den smaker anis, ikke lakris, men anis. Det er ofte en enten/eller-greie med fennikel, men for meg er det en definitiv yes. En av mine favorittmåter å bruke den på når den varmebehandles er grillet på toppen av en risotto, men hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg den er best rå jeg, altså.

Alt i denne er rått, så det trengs verken gryter eller panner, og du trenger strengt tatt ikke kniv engang – jeg bruker mandolin til å snitte fennikelen, da blir alt like tynt. Perfekt til et tapasbord, eller som tilbehør til grillmat!

Fennikel- og dillsalat

1 fennikel
2-3 stilker dill
Sitron
Salt

Vask fennikelen, og del den i to. Kutt av “fingrene”. Om det ytterste laget er stygt, kan du fjerne det. Bruk en mandolin eller en skarp kniv, og snitt den i tynne skiver. Ha fennikelskivene over i en bolle, bland inn dill med hendene, skvis sitron over, og dryss ørlite salt til slutt. Og det er det!

Tags

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.