Ny grønn ukemeny, og denne gangen skal vi virkelig ned memory lane! Jeg har tatt et dypdykk i arkivene de siste ukene, og laget en liten bunke oppskrifter på nytt.

Jeg synes det er utrolig fascinerende å se hvordan blogggen har utviklet seg og forandret seg på få år. Og hvordan jeg har blitt bedre på enkelte ting, som å ta bilder av maten, og hvordan jeg skriver ut oppskriftene. Det er utrolig kult at så mange av dere som leser her har fulgt med siden starten, og jeg tipper dere har lagt merke til de samme endringene selv!

Ukas smoothie: Bringebærsmoothie

Smoothieoppskriften i denne ukemenyen var noe av det første jeg lagde og la ut på bloggen i 2014. Dårlige lysforhold, dårlig kamera og særdeles lite erfaring med matfotografi er ganske så tydelig i det opprinnelige bildet. Jeg vil ikke skjems over dem, for de var starten på bloggen, men jeg synes også det er helt ok å bytte ut noen av dem, sakte men sikkert. Jeg bruker jo trossalt mine egne oppskrifter også, så da kan jeg jo likegjerne ta nye bilder av dem! Det er også en fin måte å få testa på om de fortsatt er gode, eller om jeg må endre noe. Hittil holder de fleste mål, fingers crossed! Med få, men gode, ingredienser er dette en super smoothie å smekke sammen i en fei.

Enkel, og veldig god vegansk smoothie med bringebær, banan og soyamelk.

Ukas salat: Pastasalat med grønn pesto

Denne er på mest-lest-lista på bloggen hver eneste uke, og jeg tror det er ganske så mange av leserne som har kommet hit gjennom å søke etter pastasalat på Google. Hei til alle dere, jeg håper dere finner andre gode ting også! Denne er også skikkelig enkel, men skikkelig god – både til middag og til lunsj dagen etterpå, så ikke hold tilbake når du først lager den.

Pastasalat med grønn pesto og bakte tomater lager du på et kvarter!

Ukas longtimer: Risotto med sitron og fennikel

Dette er den aller første veganske risottoen jeg lagde, og etter å ha laget den på nytt nå måtte jeg faktisk gi meg selv et lite klapp på skuldra! Vi lager mest tunge risottoer, med mye umami, sopp, grønne grønnsaker, nøtter – men denne er lettere, syrligere, friskere, og veldig sommerlig. Perfekt ute på verandaen, og fennikelen på toppen kan du like gjerne grille på grillen ute som inne på plata.

Vegansk fennikel- og sitronrisotto er lettere, syrligere og friskere enn de fleste andre risottoer!

Ukas snacks: Druespyd

Dette er en sommerfavoritt, og jeg tuller ikke når jeg sier at det nå ligger et lass med frosne druespyd i fryseren min, og bare venter på at den sabla sola skal komme tilbake.. Hva skjedde med været, egentlig?!

Frosne druespyd er den perfekte måten å få i seg kaldt og leskende om sommeren!