Grilla nykål med persilleolje er perfekt på grillen i sommer! Grønnsaker kan også grilles, vet du.
Middag, På grillen

Grilla nykål med persilleolje

ingen kommentarer enda

Alt kan grilles! Også nykål. Spesielt nykål, faktisk. Og spesielt når den får selskap av en frisk og fersk persilleolje.

Vegansk
Mengde: ca 1/4 nykålhode per person

Arbeidstid: 15 min

Det er en stund siden jeg erklærte at sommerens prosjekt på Green Bonanza var grill og is, og allikevel er dette første posten med grill. For gjett hva som skjedde? Det regna jo! Hver dag! I ukesvis! Herregud, jeg håper jeg ikke jinxa sommerværet, isåfall beklager jeg for smått og stort, alle og enhver.

På en av de få soldagene som har vært de siste ukene (det vil si, på en av de få soldagene som har vært når vi faktisk har vært hjemme – det har vært noen hektiske uker, gitt) fikk vi endelig grilla litt. Og jeg brant meg, selvfølgelig, som seg hør og bør når man griller. Vi grilla både det ene og det andre, for når det først skulle grilles, skulle det ikke spares: Poteter ble grilla rett på grillen, tomater likeså (restetomaten i denne restefest-artikkelen er fra denne dagen, for eksempel), maiskobler, burgere, avocado.. Litt av en grillfest, skal du vite! Og nykål. Vi grilla nykål.

Nykål er jo selve definisjonen av starten på sommeren. Den er ikke så lenge i butikkene, så nå som den er der, er det virkelig bare å slenge seg rundt og spise nykål annenhver dag, minst. Det er kanskje en uvant tanke å legge kål rett på grillen, men tro meg – det er så godt. Den blir mør, full av smak, men fortsatt crunchy. Og du kommer til å spise minst et kvart kålhode, selvom du tror du ikke gjør det.

Grilla nykål med persilleolje er perfekt på grillen i sommer! Grønnsaker kan også grilles, vet du.

Grilla nykål med persilleolje

1/4 nykål per person
Olivenolje
1 stor bunt frisk persille
1-2 hvitløksfedd
Salt

Del kålhodet først i to og deretter i fire fra rota og opp, slik at hver kvart-del fortsatt henger fast i rota – det er et viktig poeng for at den ikke skal falle fullstendig fra hverandre på grillen. Risle litt olje over, og la den ligge klar til du skal grille.

For å lage persilleolje, kjører du persilleblader (fjern så mye stilk som du gidder og orker) i matmølle eller blender med olivenolje, hvitløk og salt. Mengden olje justerer du selv, alt ettersom hvor pesto-lignende eller flytende du vil ha den.

Grilla nykål med persilleolje er perfekt på grillen i sommer! Grønnsaker kan også grilles, vet du.

Når du skal grille nykålen, trenger du en grill med lokk og rist som er litt over selve grillrista. Vi griller på gassgrill, så tid og varme må tas omtrentelig, og justeres – det er lett å se når det begynner å bli klart. Min grill sto på medium varme.

Start med å legge kålhodene på den øverste rista, slik at de ikke er i direkte kontakt med varmen. Ha lokket på. La de ligge i ca 10 minutter, du ser når de begynner å bli møre. Bruk en god klype, og flytt dem ned til selve grillrista, lukk lokket igjen, og vent i fem minutter til. Da får kålen de deilige grillstripene som også gir mye smak. De kan være litt vanskelige å snu og slik, så vær tålmodig – og det gjør uansett ingenting om de ramler litt fra hverandre.

Server rett på tallerken, ha over persilleolje, og gjerne litt salt og pepper.

Grilla nykål med persilleolje er perfekt på grillen i sommer! Grønnsaker kan også grilles, vet du.

 

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.