Grønn ukemeny nr 25

Hei, hvor det går! Nå sitter jeg på glassverandaen på hytta, med kaffe i koppen, sus i trærne og sola i fleisen for å skrive en ny, grønn ukemeny. Deilig sommerliv, altså.

Hytta vår er mitt ro i sjela-sted. Vi har hatt det siden jeg var liten, og det er ikke ordentlig sommer før det har vært et par helger, helst en uke også, på hytta på starten av sommeren. Sovne i hammocken, kaffe i solveggen til lillehytta om morgenen, fuglekvitter all around, havet der nede og familien rundt meg. Jeg har skrevet om hytta før, så jeg skal ikke gjenta meg altfor mye, men poenget er altså at maten i denne ukemenyen er fra hytta. I fjor sommer var nemlig Øystein og jeg her alene i et par uker, og det var så utrolig godt, og jeg hadde så mye energi og inspirasjon til å lage mat, at jeg produserte oppskrifter dagen lang hele ferien gjennom. Is-prosjektet startet forresten her! Jeg krysser fingrene for at det blir litt av det i sommer også!

Vegetargrilling - ikke noe problem!

Ukas beste sidekick: Hvitløkskrutonger

Vi starter med et sidekick. Om du, som jeg når jeg er her, er så heldig å ha godt brød i nærheten, er det bare å plukke med seg et fluffy landbrød først som sist, ene og alene for å lage krutonger av det. Disse blir nemlig ikke bare topping på salaten din, de blir snacksen til rødvinsglasset også – så gode blir de faktisk!

Ingen grunn til å kaste dagsgammelt brød - lag verdens deiligste hvitløkskrutonger med det istedet!

Ukas salat: Cæsarsalat med tofu og ranch

Det er ikke kjempelenge siden denne var med i en ukemeny, men den fortjener faktisk å få være med i en til. Om du lager dressingen til denne, og krutongene, kan du variere salatene dine i det uendelige, alt ettersom hva du har og hva du vil bruke opp. Rå gulrot, rødkål, tofu, avocado, tomater, grønn salat, grilla grønnsaker… you name it, it works.

Ingen er sulten etter middag med denne salaten i magen.

Ukas kake: Brownies med kirsebær og mandler

Min kjære mamma har faktisk bursdag i dag, og så fort jeg er ferdig med å skrive denne ukemenyen, skal jeg planlegge en bursdagsmeny. Jeg har frisk rabarbra, så jeg tror det blir en rabarbrakake her hos oss, men hvis ikke hadde det nok blitt disse, brownies med kirsebær og mandler. Altså, det er så dekadent at det halve kunne vært nok!

Holy smokes. Dette er den eneste kaka jeg trenger å lage noensinne igjen. Vegansk brownie med mandler og kirsebær = heaven.

Ukas is: Pistasjis med sjokoladetrekk

Ingen hyttemeny uten hytte-is, det var jo her det hele startet! Dette er faktisk min favoritt fra fjorårets prosjekt, og jeg er spent på hva som blir dette årets favoritt. Det morsomste er jo at denne ble til litt på slump, så vi får se hva jeg klarer å slumpe sammen i år, da.

Fortvil ei - det er håp for deg som elsker pistasjis, men som ikke spiser melk!


Om du vil se resten av ukemenyene for mer inspirasjon, finner du dem alle sammen samlet her.
 Ha en herlig helg og uke, godtfolk!

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. God helg og kos deg på hytta :-)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.