Bruk rabarbra i fleng i en eggfri og melkefri rabarbrakake! Perfekt til St.Hans, vettu.
Kaker og godis

Rabarbrakake med valnøtter

2 comments

Vet dere at det sies fra gammelt av at rabarbra må spises før St. Hans? Isåfall vet du hva du skal gjøre: Bake kake av den!

Vegansk
Mengde: 1 liten langpanne/rund form

Arbeidstid: 10 min + 1 time i ovn

På denne tiden i fjor satt jeg i en hammock på hytta og drakk et stort glass med rabarbralemonade. Nå sitter jeg i min egen hammock på Nesodden og drikker et glass med vin, og redigerer bilder av en rabarbrakake. Ingen St.Hans-uke uten en rabarbraoppskrift, det må jo bli en tradisjon, eller hur?

Bruk rabarbra i fleng i en eggfri og melkefri rabarbrakake! Perfekt til St.Hans, vettu.

Denne gangen går vi for en kake. En saftig kake med masse rabarbra, valnøtter, og ikke så veldig mye annet. Kokosblomstsukkeret i denne gir den en utrolig saftig konsistens og ikke minst karamell-lignende smak, så gjør meg en tjeneste og bak den med kokosblomstsukker. Jeg har nemlig prøvd med hvitt sukker også, og det ble en helt annen kake. Som ikke var like god. Foråsiresånn.

Jeg fikk bare spist ett stykke av denne selv, før resten fikk bli med Øystein på jobb, og med mindre han lyver (isåfall lyver han godt) ble den tatt i mot med åpne armer og smitt og smule forsvant. Og det, det er jo alltid det beste kompliment en kake kan få!

Bruk rabarbra i fleng i en eggfri og melkefri rabarbrakake! Perfekt til St.Hans, vettu.

Rabarbrakake med valnøtter

300 gram hvetemel
150 gram kokosblomstsukker
2 store ts bakepulver
1 klype salt
2 dl nøytral olje

3 dl usøtet soyamelk
2 ts eplecidereddik

2 stilker rabarbra (ca 300 gram)
2 store håndfull valnøtter

Start med å røre ut eplecidereddik i usøtet soyamelk. Det bidrar til å heve kaka di, så ikke kimse av dette steget. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle, og sukker og olje i en annen. Det blir ikke helt rørt ut, men litt rørt ut, det blir det.

Bland de to tørre i den våte, og rør godt rundt. Kutt endende av rabarbrastilkene, og del dem i to eller fire, alt ettersom hvor tykke de er. Snitt dem i små terninger, og ha dem over i røra sammen med valnøtter som du knuser lett med henda. Rør alt sammen godt sammen.

Jeg bruker en kvadratisk form, som tilsvarer en rund kakeform. Kle den med bakepapir, og ha røra oppi. Sett kaka i ovnen på 180 grader, midt i ovnen. Min måtte stå i 60 minutter før røra på pinnen jeg testa den med var tørr. Den er skikkelig god lunken, så å servere den varm med litt is er himmelsk. Strø gjerne litt melis over før servering.

Bruk rabarbra i fleng i en eggfri og melkefri rabarbrakake! Perfekt til St.Hans, vettu.

 

2 Comments

  1. Cassandra

    Det er bare en myte, rabarbra bør høstes på våren om den skal spises rå. Men om man er flink og skjærer bort blomstene hele tida, kan rabarbra som høstes helt ned på våren gi ny avling i august.
    Hilsen hu som har altfor mye rabarbra og fortsatt syltetøy igjen fra ifjor

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.