Selveste St.Hans-helgen, dere! Hva skal dere gjøre for noe fint, da? Kanskje noe som involverer noe fra grønn ukemeny nummer TJUESEKS?

Her går det unna i en fei, dere. Plutselig er det slutten av juni også. Herregud og jøsseball, hvor blir egentlig tiden av, da? I går hadde vi sommerfest med jobb og i dag skal vi i bryllup, og på morgen planlegger jeg å ligge horisontalt i hammocken hele dagen. Mildt sagt!

Ukas kalde: Jordbærsmoothie med grapefrukt

Denne smoothien er en skikkelig god kombinasjon av søtt og syrlig. Jeg er ikke så glad i de aller søteste smoothiene, men så er det jo ikke alltid man vil ha spinat i den heller, om du skjønner hva jeg mener? Denne er fruktbasert, men takket være grapefrukt blir den ikke så søt som med andre væsker. Passer veldig fint etter en lett slitsom kveld, if you know what i mean.

Vegansk smoothie med jordbær og grapefrukt

Ukas nudler: Nudler i sataysaus og sprøstekt løk

Nok en variant av nudler, grønnsaker og tofu i saus! Blir ikke lei, vettu. Denne er hakket mer forseggjort enn endel av de andre, på grunn av sausen og løken. Å lage din egen sprøstekte løk er både veldig lett og himla godt – det anbefales! Selve sausen er med blant annet kokosmelk og tamarind, så de gode smakene står klare på rekke og rad her, altså.

Det beste i verden er peanøttsaus - og denne varianten, satay, er med curry og kokosmelk. Yum!

Ukas pasta: Kremete pasta med hvitløk og soltørka tomat

Hvis du har fulgt med her en stund vet du at jeg pleier å bruke cashewnøtter som base for å lage en kremete pastasaus, men denne er ikke med det. Jeg bruker mandelmelk, men om du bruker soyamelk istedet er denne dermed helt fri for nøtter. Superlett og supergodt, og med noen gode umami-bomber på toppen i form av pinjekjerner, Not Parm og soltørka tomat er det all good.

kremete pasta med hvitløk og soltørket tomat

Ukas superenkle: Raspa tomatsalsa

Denne ble en storfavoritt hos meg i fjor sommer. Bare ved å raspe tomatene istedet for å kutte dem blir tomatsalsaen noe helt annet, og den kan brukes til så utrolig mye! En ting er til taco, noe annet er til grill, eller bare som topping på en frisk salat.

Tomatsalsa. Digg til alt. Ferdig snakka. Denne er tilogmed raspa.