Du trenger ikke alltid dyre ingredienser for å lage pesto - bruk ruccola!
Saus, dipp og topping

Ruccolapesto

ingen kommentarer enda

Pesto kan virkelig lages av alt, og nå for tiden er det ruccolapesto som er favoritten her i huset.

Vegansk
Mengde: ca 2 dl
Arbeidstid: 5 min

Jeg vet det er å banne i kjerka til en god bunke folk når jeg sier at jeg egentlig blir ganske lei av basilikumpesto stadig vekk. Det er ikke fordi det ikke er godt, det er bare fordi det er så veldig klassisk. Klassisk er ofte godt, og noen ganger er det… ikke det. Da er det godt det finnes andre ting å ty til. Som ruccola.

Ruccola er jo egentlig en salat, og ikke en urt, men det er jaggu meg den salaten med mest smak av dem alle. For mange er den ganske sterk i smaken, den er ganske pepper-ish, og du kjenner godt at du tygger ruccola, for å si det sånn. Og nettopp derfor er den så super å lage pesto av – for den smaker jo så mye!

Rent økonomisk er dette også en billigere pesto, og den er super å lage hvis du skal lage pesto til et digert tapasbord, og ikke vil svi av alle pengene på basilikumplanter. Istedet for pinjekjerner bruker jeg usaltede cashewnøtter, de lager en god og kremete konsistens, og det eneste som ellers trengs er salt, olivenolje og et hvitløksfedd.

Du trenger ikke alltid dyre ingredienser for å lage pesto - bruk ruccola!

Ruccolapesto

2 håndfull ruccola (1 liten ruccolapose)
1 dl usaltede cashewnøtter
1 hvitløksfedd
Olivenolje

Jeg har med vilje ikke spesifisert oljemengden her, og det er fordi at du kan bestemme selv hvor tykk eller tynn du vil ha den. Noen ganger er de supre å ha oljete og rennete, og andre ganger vil man kanskje at den skal være mer kremete.

Uansett. Vask ruccolaen, og ha den i en matmølle eller stavmikser-bolle sammen med salt, nøtter, hvitløk og olivenolje, og kjør på. Stilker og alt! RRRRRrrrr sier det, og så er pestoen ferdig.

Oppbevares i tett glass i kjøleskap.

 

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.