Grønn ukemeny nr 27

Hvilken dag er det i dag, hvilken dag er det i dag? Det er 1. juli! FØRSTE JULI!? Altså… Jøsseball! Hva skal vi finne på i grønn ukemeny nr 27, for juli?

Jeg vet ikke med dere, men jeg har én uke igjen på jobb før jeg har tre uker ferie. Ferien skal tilbringes hjemme på Nesodden, med familien på hytta i Stavern og på Sunnmøre med svigers. Det blir helt sikkert roligere på bloggen, men ukemenyene skal jeg forsøke etter beste evne å publisere jevnt og trutt sommeren gjennom. Har trossalt for mye detalj- og kontrollbehov til å hoppe over noen uker… Jajamensann!

Men først. 1. juli. Halvveis i året. Tenk på det, da. Hittil i år har vi rukket å flytte til Nesodden, bodd oss såpass inn at det føles så naturlig som bare det, vi har adoptert to katter fra NOAH (de heter Mais og Mandel), og vi har mange planer for høsten, både store og små. Det føles ut som at hvert år nå er mer begivenhetsrikt enn det forrige, og det gjør meg både glad og littegranne svimmel.

Maten, ja. Det var sånn det var! Nå går vi full on sommer, dere.

Ukas salat: Jordbær- og avocadosalat

Ukas salat er helt nypublisert, og den er også å finne i denne månedens utgave av BoligDrøm, hvor det er et intervju med meg og tre salatoppskrifter. De norske jordbærene er endelig å få kjøpt, og selvom de er fantastiske å spise som de er, er de også helt nydelige i en salat sammen med karamelliserte valnøtter og pepperbalsamico.

Ai ai ai, så deilig det er med norske jordbær, karamelliserte valnøtter og pepperbalsamico i en og samme salatbolle!

Ukas kjappe middag: Wrap med tofu

Når det deilig sommervær ute, er det siste man vil å bruke tid på middag inne. Middag på grill kanskje, men ikke inne. Hvis du må lage middag inne, gå for wrap. Sleng noe tofu i panna, sørg for å ha litt cashewkrem eller lignende i kjøleskapet, og litt friske grønnsaker og salat, og vips, du er klar.

Trenger du en rask, sunn og digg middag som kan spises med henda? Wrap med tofu og srirachakrem er løsningen. Alltid.

Ukas drikke: Kaldtrukket grønn iste

Denne oppskriften, og bildene, er fra da Øystein jeg var i Berlin i tre uker sommeren for to år siden. Det var hetebølge mens vi var der, og det var så varmt at det var helt umulig å sove, og alt jeg ville var å ligge på badegulvet, hvor det var kaldt på flisene. Øystein derimot, han satt ute i solveggen… Forskjell på folk, si. Uansett om vi lå på badegulvet eller satt i solveggen, glass med isbiter og kaldtrukket grønn iste er helt perfekt.

Trenger du noe leskende i varmen? Kaldtrukket grønn iste er svaret.

Ukas snacks: Lønnenøtter

Disse trenger du uansett i jordbær- og avocadosalaten, og når du uansett trenger en håndfull, kan du lage et lass. Disse er utrolig lette å lage, men det er lite som slår dem i snacks, for å si det sånn! Du kan bruke andre nøtter også, men valnøtter eller pekannøtter er desidert best.

Lønnenøtter / Lønnesirup på valnøtter - super snacks!

Om du er i grillmodus i sommer håper jeg du følger med på grill-lista her på bloggen, og ikke minst på isen (ta en titt i menyen)! Der har jeg både litt av hvert på vei ut. Det har jeg forsåvidt begge steder, det er jo trossalt sommer!

Fortvil ei - det er håp for deg som elsker pistasjis, men som ikke spiser melk!

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Har lyst på ALT!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.