Ai ai ai, så deilig det er med norske jordbær, karamelliserte valnøtter og pepperbalsamico i en og samme salatbolle!
Salat

Jordbær- og avocadosalat med karamelliserte valnøtter og pepperbalsamico

ingen kommentarer enda

Aaah! Sommer og sol, det betyr én ting, det (eller egentlig flere da, men mest av alt en ting): Norske jordbær! Og hva skal de brukes til? Alt! For eksempel i jordbær- og avocadosalat. Hjerte hjerte hjerte.

Arbeidstid: 15 min
Mengde: Salat til 2 / tilbehør til 4

Det er jo helt naturlig at sommer blir salat-tid – bare tenk på alle de fantastiske, friske, ferske og ikke minst lokale råvarene som er å få tak i de neste ukene! Vi bor i et land hvor råvarene er helt fantastisk gode i den korte tiden de finnes tilgjengelig i butikk, og da, da er det faktisk obligatorisk å bruke dem.

I dette tilfellet er det jordbærene jeg snakker om. Spinaten og agurken kan du jo også gjerne kjøpe lokalt, mens avocadoen nok må fortsette å være importert, sammen med nøttene. Men jordbærene, det er de som er i fokus her, alt annet er faktisk bare pynt og påfyll for litt næring. Jordbær er fantastisk i seg selv, men det skjer noe veldig spennende med jordbær når de får lov til å være del av en rett som ikke nødvendigvis er dessert. Alt det grønne balanserer ut sødmen noe, men det er først i samspill med karamelliserte valnøtter og en deilig pepperbalsamico at dette begynner å smelle baluba!

Du kan gjerne spise denne som den er, eller som en forrett, eller som en rett på et grillbord eller en tapasfest. Uansett hva du gjør – ikke vær gjerrig på jordbæra!

Ai ai ai, så deilig det er med norske jordbær, karamelliserte valnøtter og pepperbalsamico i en og samme salatbolle!

Jordbær- og avocadosalat med karamelliserte valnøtter og pepperbalsamico

2 håndfull spinat
10-12 jordbær
1 spisemoden avocado
1/2 agurk

1 håndfull karamelliserte valnøtter

2 ss balsamicoeddik
1 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
1 ts lønnesirup
0,5-1 ts nykvernet pepper

Start med å lage de karamelliserte valnøttene, det er de som tar lengst tid. Kjør gjerne på og lag dobbel porsjon, for de er supergode å ha som snacks lenge etter at salaten er spist opp også.

Skyll og vask alt det grønne samt jordbærene. Jeg bruker spinatbladene hele, men du kan godt rive eller kutte dem opp i mindre, om du foretrekker det. Del agurken i to på langs, skrap ut den våte kjernen, og snitt lengdene deretter i halvmåner. Del avocadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og snitt avocadoen i tynne skiver. Gjør det samme med bærene, og dander det hele på et fat.

For å lage dressingen, finkutter eller rasper du hvitløksfeddene, og blandet det sammen med balsamico, olivenolje, lønnesirup og pepper. Det finnes uendelige typer balsamico der ute – jeg foretrekker de som er litt tykke og seige fremfor de som flyter som vann. Hell dressingen over salaten, strø over nøttene, og dive in.

Ai ai ai, så deilig det er med norske jordbær, karamelliserte valnøtter og pepperbalsamico i en og samme salatbolle!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.