I samme sekund som denne ukas grønne ukemeny publiseres, skal jeg gå og pakke bagen, ta på sandalene og dra på sommerferie. Så, kjære dere, Dette er årets første feriemeny!

Hva er det egentlig en feriemeny trenger å inneholde? Den bør inneholde noe godt å drikke, den bør inneholde noe som tar for seg alle de fantastiske råvarene som finnes nå i sommersesongen, og de bør definitivt inneholde noe som handler om grill. Med andre ord: Denne ukas grønne ukemeny skal få handle om nettopp det, og for å få til det, har jeg nettopp publisert to flunka nye oppskrifter!

Ukas grill: Pizza med tomatsaus og pesto

Å grille pizza er det beste jeg vet for tiden. Den får en så fantastisk, deilig og sprø bunn og en smak en stekeovn aldri kan hamle opp med. Du kan gjøre det enkelt eller komplisert, men spør du meg er ofte det enkle det beste på pizza. Som for eksempel tomatsaus, pesto og Not Parm. I denne nye oppskrifta er det også en versjon med vegansk ost, for deg som vil teste det.

Pizza på grillen er både veldig lett og veldig, veldig godt!

Ukas salat: Melon- og tomatsalat med balsamico

Denne er også helt ny på bloggen, men jeg har rukket å lage den en håndfull ganger allerede, og testet om den faller i smak hos både små og store. Det gjør den! Denne er fantastisk som den er, gjør seg perfekt på et tapasbord eller som salat til grillmaten, istedet for den klassiske grønne.

Det er lite som slår en frisk og deilig melon- og tomatsalat i sommervarmen - believe you me!

 Ukas drikke: Rabarbralemonade

Denne er en oldie, but goodie: Rabarbralemonade med friske skiver jordbær oppi. Jeg tror det er en myte, dette med rabarbra og st.hans, så om jeg finner rabarbra i juli, kommer jeg til å spise rabarbra i juli, jeg! Om du ikke finner rabarbra, kan du jo lage vannmelon-juice istedet.

Den korte tiden rabarbraen er her må nytes i sin helhet - og rabarbralemonade av rabarbrasirup er en sikker vinner.

Ukas is: Kokosis med mynte og lime

Denne isen lagde jeg på hytta i fjor sommer, og det er dit jeg er på vei litt senere i dag (når jeg tenker meg om er faktisk både isen, rabarbralemonaden, vannmelonjuicen og melonsalaten laget på hytta), så den må med. Dette er en friskere ispinne som kiler sånn godt i kjeven på grunn av limesmaken.

Frisk, syrlig og smaksrik kokos-is med mynte og lime lager du hjemme på ti minutter! Vegansk er den også.

Hva tror du? Blir det sommer?