Det er lite som slår en frisk og deilig melon- og tomatsalat i sommervarmen - believe you me!
Salat

Melon- og tomatsalat med balsamico og basilikum

ingen kommentarer enda

Når råvarene er på sitt beste, er det lite som slår gode og friske salater. I denne er det vannmelon og røde cherrytomater som er the king and queen – og for en sommersalat dette blir!

Arbeidstid: 10 min
Mengde: ca 6 porsjoner

Denne salaten var en del av mammas bursdagskoldtbord tidligere i juni, da hun bestilte “mange gode ting på bordet” når vi skulle grille blant annet grønnsakspyd med tofu. Samtidig har jeg en kjæreste som kunne levd på melon om han hadde fått anledningen, så jeg tenkte at jeg kan jo slå to fluer i en smekk og gjøre begge to happy people. Som tenkt, så gjort, og denne i utgangspunktet enkle salaten blir alt annet enn det, når søt melon og tomat blandes med fyldig balsamico, syrlig rødløk, rista pinjekjerner, frisk basilikum og litt salt og pepper på toppen. Så mange gode smaker som utfyller hverandre så godt!

Melon- og tomatsalat med balsamico og basilikum

Det er en fordel med frisk og sprø vannmelon, de melete utgavene gjør seg ikke like godt i salaten. Av tomatene er det lurt å gå for de minste og rødeste, med unntak av de få ukene i året hvor store, solmodne tomater faktisk er å få tak i.

Vi trenger vel egentlig ikke snakke så mye mer om det, gjør vi vel? Alle mengder her er omtrentlige, for det beste med salater som dette er at det er så lett, og naturlig, å justere alt ettersom hva man liker og hva man har.

Melon- og tomatsalat med balsamico og basilikum

Melon- og tomatsalat med balsamico og basilikum

1/2 vannmelon
2-3 dl små tomater (cherry, perle)
1/2 rødløk
1 dl pinjekjerner
Olivenolje
Balsamico
Salt
Pepper
Frisk basilikum

Start med vannmelonen. Jeg deler min i kuber, ved å først lage en blokk, og deretter kutte denne i kuber. Kantene som er igjen kan du knaske på mens du lager resten. Jeg kutter ganske store biter, for å unngå at de blir soggy når de får dressing på seg. Del tomatene i to, og legg dem sammen med melonkubene på et stort brett. Det beste er om du får til at det ligger flatt, og ikke blir en haug. Så gå for fat, ikke bolle.

Rist pinjekjerner i tørr panne, og sett til side. Skrell rødløken, og snitt den så fint du bare klarer. Har du mandolin, bruk den. Legg rødløken sammen med melon og tomat. Ta en god bunke basilikumblader, legg dem oppå hverandre, rull dem sammen, og snitt dem i fine strimler.

Risle olivenolje og balsamico over fatet. Jeg brukte omtrent 1 ts olivenolje og 3 med balsamico, men mengden bestemmer du selv her. Strø over en klype salt, kvern litt pepper over, og strø over basilikum og pinjekjerner helt til slutt.

Melon- og tomatsalat med balsamico og basilikum

 

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.