Frisk, vegansk smoothie med spinat med ingefær og kanel
Drikke

Grønn smoothie med spinat og ingefær

Nivå Enkel 6 comments

Spinat, banan, ingefær, mandelmelk og kanel. Det er den hellige gjengen av fem ingredienser du trenger for å lage en sjukt digg grønn smoothie, som ikke egentlig smaker sunt.

Mengde: 2 store glass
Arbeidstid: 5 min

Ikke at det er noe galt med smoothies som smaker sunt, for all del, men noen ganger er det jo veldig digg med en sunn smoothie som smaker noe annet enn grønt. Til tross for at det er en solid dose frisk spinat oppi den. Eller hur? For meg er denne smoothien den perfekte balansen mellom de søte fruktsmoothiene, som er mer dessert og sommerdrikk enn et måltid, og de grønneste av de grønne som smaker grønt, grønt og grønt.

Det burde være en leveregel som heter at om du har blender, må du ha frosne bananer i fryseren. Frosne bananer er det evige vidundermiddel i smoothies. De gjør at du slipper å styre med isbiter, du trenger ikke kjøper poser med frossen frukt, og det er en gullegod måte å ikke kaste bananer på – bare del dem i mindre biter og sleng dem i en boks i fryseren istedet.

Banan er søtt, det samme er mandelmelk, mens ingefær og kanel veier opp med gode smaker som tilsammen gjør dette til en overraskende frisk, grønn smoothie. Jeg har laget den både med lite spinat og med obskøne mengder spinat (for å bruke opp spinat, det må gjøres raskt når posen først er åpna!), og jeg kan med hånda på hjertet si at du ikke smaker forskjell på litt og mye. Så om du har spinat, kjør på og putt alt sammen oppi smoothien. Likesågreit, det.

Frisk, vegansk smoothie med spinat med ingefær og kanel

Grønn smoothie med spinat og ingefær

2 store håndfull frisk, skylt spinat
ca 1-1.5 frossen banan
2-3 dl usøtet mandelmelk (hjemmelaget)
2-3 terninger fersk ingefær, uten skall
0,5 ts kanel

Som du ser er det mye ca og ish her, og det er fordi at det faktisk ikke spiller noen rolle. Så lenge du har disse fem ingrediensene, er det helt sikkert, jeg garanterer, at du sitter igjen med en god, grønn smoothie. Jeg har laget denne i flere uker før jeg postet den, med ulike mengder av alt, og det blir alltid godt! Mandelmelken og bananen justerer konsistensen, mens ingefær og kanel er det som setter mest smak.

Legg spinaten nederst i blenderen, da er det lettere for blenderen å ta tak i bananene enn om du gjør det omvendt. Hell på mandelmelk, ingefærterninger og kanel, og kjør til du har en jevn, glatt, og deilig smoothie. Drikkes best med sugerør i glass.

Frisk, vegansk smoothie med spinat med ingefær og kanel

6 Comments

 1. Maiken

  Denne smoothien har jeg fått heeeelt dilla på! Smaker nydelig med ingefær og kanel! Jeg bruker kokosmelk +vann istedenfor mandelmelk, og hiver oppi en dasj vaniljepulver også. NAM!

  • Hei! Så kult, er helt hekta sjæl! Skal prøve med kokosmelk, hørtes godt ut, og har jo ofte en boks kokosmelk stående!

 2. Inger

  Oh boy, denne var god! Og familien, som vanligvis er svært skeptiske, elsket den! Jeg lagde til og med mandelmelk selv, for første gang, og selv om vi ikke er veganere (ikke engang vegetarianere), skal jeg sannelig gjøre det igjen, for det var jo veldig godt og veldig lett!

  Tusen takk for oppskrifter!

  Nå skal jeg prøve golden milk med mandelmelken i samme slengen, og prøve meg på en rødbet-smootie-variant, og se om barna vil ha den hjemmelagde mandelsjokolademelken. (Kanskje mandelmelk fungerer bedre i de dumme termos-helle-lokkene som som det er så vanskelig å få vasket skikkelig, det skal jeg prøve ut!)

  Bare et bitte lite ønske, søkefunksjonen på siden din fungerer ikke så godt i nettleseren min, så jeg synes det er litt vanskelig å finne tilbake til enkelte oppskrifter. I gamle dager hadde du f.eks. en samling med asiatiske oppskrifter, den finner jeg ikke igjen, så jeg ønsker meg flere punkter under “Lister” øverst til venstre: f.eks. pasta og asiatisk.

  • Hei! Så hyggelig å høre. Du har jo helt rett i at man ikke trenger å være veganer for å drikke mandelmelk, og godt er det! Kult at du prøver ut så mye :) Jeg vet det er litt kronglete å finne frem, og jeg har jo nettopp reorganisert alle oppskriftene. Den delen der av bloggingen er utrolig tidkrevende, og jeg har ikke tid eller ressurser til å sette utviklingsfolk på siden, og jeg kan bare gjøre so much selv, dessverre. Mitt beste tips, om du ikke finner frem i søkemotoren, er å bruke “alle oppskrifter”-listen, og/eller bokmerke favorittene dine slik at du enkelt finner frem igjen :)

 3. Inger

  Godt tips med “alle oppskrifter” og bokmerke. (Og jeg vil jo mye heller at du skal bruke tiden din på å dele gode oppskrifter enn sånne tekniske greier som å reorganisere bloggen.) :-)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.