Ny restefest! Denne gangen en av de aller, aller enkleste restefestene som finnes: Den med spaghetti.

Hva er det med spaghetti som gjør at det er så himla fantastisk? Alt skulle jo egentlig tilsi at det er bare er fryktelig upraktisk. Lange tråder som ikke oppfører seg, som lander utenfor tallerkenen når den egentlig skal lande inni munnen, disse trådene man trenger å øve på å spise fordi de må spises med gaffel og skje, kniven har ingenting den skulle sagt når spaghettien er på bordet.

Samtidig: Så himla digg da gitt. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, at en god spaghettibolle gjør meg beint fram lykkelig. Og jeg skjønner altså ikke helt hvorfor. Kanskje det er nettopp derfor.

Needless to say, de aller fleste restemiddagene mine inneholder spaghetti, spesielt når det er ekstremt lite grønnsaker i kjøleskapet. Spaghettien tåler helt fint at det ikke er så mye annet – jeg synes det tilogmed er da den er best, om jeg skal være helt ærlig.

Denne restefesten er en superenkel spaghetti med hvitløk og olivenolje, som får selskap av grilla brokkoli, og ikke så veldig mye annet. Rett og slett fordi det eneste jeg hadde av grønnsaker, var hvitløk og brokkoli. Haha! Matbloggern sin, det.

Ikke kast mat! Alt kan brukes. I mine restefest-oppskrifter får du følge meg steg for steg når jeg bruker det jeg har til å lage middag.

Har du smakt grilla brokkoli? Altså, det er en av mine desiderte hangups for tiden. Man har jo alltid lært at man skal være forsiktig med brokkoli i ovnen fordi den svir seg så lett, og det er jo sant – men når den får svi seg bare sånn akkurat passe er den jo SÅ GOD! Litt crunchy, en haug umami, og saftig inni. Hallå, lissom.

Når det gjelder topping har jeg alltid en skål med Not Parmesan stående klart i skuffen, den er spesielt hendig i restefest-tilfeller, men om du ikke har det, er det ingen grunn til å slenge seg rundt. Om du for eksempel har pinjekjerner eller valnøtter, kan de like fint ristes og brukes istedet, eller om du har en boks næringsgjær, men ikke gidder lage Not Parm, kan du bare strø det rett på pastaen sammen med litt salt og pepper.

Ikke kast mat! Alt kan brukes. I mine restefest-oppskrifter får du følge meg steg for steg når jeg bruker det jeg har til å lage middag.

Restefest: Spaghetti med hvitløk og brokkoli

Denne restefesten baserer seg på en oppskrift jeg har publisert tidligere, nemlig spaghetti aglio e olio. Du starter med en god klunk olivenolje på lav/medium varme i en god stekepanne sammen med 3-4 finsnittede hvitløksfedd. De skal ikke bli brune og svidde, men gyldne og møre – veldig viktig! Samtidig koker du opp pastavann, med litt mer salt enn du tror du trenger.

Vask en brokkoli, og bruk henda til å rive den i mindre “trær”. Risle olivenolje på et bakebrett med bakepapir, gni brokkolitrærne med “toppene” ned i den, og legg dem fra deg på brettet. Det er viktigere med olje på de knoppene enn på stilkene, for at de ikke skal brenne seg. Strø over en klype havsalt. Sett brettet i ovnen på 200 grader varmluft, evt med grill om du har. Pass godt på dem, de blir fort ferdige!

Mens spaghettien (den mengden du vil ha) koker og hvitløksfeddene blir møre i panna, har du en klype chilliflak i panna. Når pastaen er ferdigkokt, bruker du en klype og har den over i stekepanna. Ikke kast kokevannet. Det skal du spe med, for olja og stivelsen i pastavannet skal emulsifere og bli pastasausen. Så det du må gjøre, er å røre, røre, røre og røre, og spe litt og litt med pastavann til du ser at det kremer seg. Dette er behørlig forklart i den opprinnelige posten, om du er usikker.

Legg pastaen over på tallerken, fordel brokkolien, og strø evt over topping. Salt og pepper er et must, har du noen friske urter kan du jo alltids hive på det også.

Ikke kast mat! Alt kan brukes. I mine restefest-oppskrifter får du følge meg steg for steg når jeg bruker det jeg har til å lage middag.