Ja, dere. Her sitter jeg, snart halvveis i juli, og prøver å skrive en ny, frisk, grønn ukemeny. Og utenfor vinduet høljer det ned, det er 12 grader og skodda ligger på fjellet.

Sunnmørssommer lenge leve, dere. Vi har, etter å ha vært en langhelg på hytta i Stavern, satt nesa mot Sunnmøre. Det var ikke akkurat sommer-sommer i Stavern heller, men jeg gikk hvertfall barbeint og vi brukte grillen. Her pøsregner det, fjellene er helt dekket av skodde, og det er 12 grader ute og jeg har måtte kjøpe meg en ny regnjakke fordi jeg glemte igjen min hjemme på Nesodden. Og et lass med tørre sokker…

Så dette blir en forvirra ukemeny. Det skal jo være sommer! Hallo! Grønt! Grill! Salat! Friskt! Rått! ISPINNER! Aaahhh. Jeg skal prøve så godt jeg kan.

Men først: Har dere fått med dere at jeg har startet en facebook-gruppe, som heter Grønt=Godt? Det finnes mange grupper der ute fra før, flere av dem veldig fine, men jeg synes de er så stramme i hva de inneholder. Én om mat, én om produkter, én om spørsmål.. I G=G kan du få spørre om mat, søppel, plast og butikker i samme vending, så lenge du er snill og grei og oppfører deg pent. Det ble 250 medlemmer i en fei da jeg åpnet den, og jeg håper du vil være med!


Ukas drikke: Kirsebærsmoothie med kakao

Denne føles utrolig dekadent når den drikkes, og allikevel er den bare sunn og god, med masse bra næring oppi. Kirsebær er noe helt spesielt synes jeg, og nå går det an å bruke friske moreller istedet for frosne kirsebær.

Definisjonen på luksussmoothie? Kirsebærsmoothie med kakao.

Ukas salat: Nudelsalat med crispy tofu og syrlig dressing

Denne er ikke gammal, men den er jaggu god! Like god ute i sola som inne i regnet, og den dressingen.. Aaaah den dressingen, dere! Denne er også utrolig enkel å lage masse av, så om du har invitert en gjeng på middag, eller er hjemme hos familien og har kjøkkentjeneste, er dette et hot tips.

Sprø salat med crunchy tofu og syrlig, syrlig dressing...

Ukas pasta: Spaghetti aglio e olio

Så enkelt, og så sykt, sykt digg. Dette er det du lager deg etter lang dag ute, og du egentlig ikke har lyst på mat, men har lyst på noe godt, og ikke har så mye råvarer, eller rett og slett ikke gidder å finne frem så mye greier. Alt du trenger er spaghetti, olivenolje, salt og hvitløk – og muligens et lite dryss chilli. Denne oppskriften er forresten utgangspunktet for den siste restefest-oppskrifta.

Vegansk spaghetti aglio e olio er den perfekte luksusmiddagen!

Ukas dessert: Mørk sjokoladekake

Kake funker uansett hver, og denne mørke, deilige, saftige, syndige sjokoladekaka er intet unntak. Uansett om det er varm kaffe, iskaffe, te eller rødvin on the side, denne på et kjøkkenbord med brettspill og telys utover kvelden har aldri vært galt, spør du meg.

Saftig, mørk, og deilig vegansk sjokoladekake!