To grønne ukemenyer i en og samme post, det betyr to ting: Flere oppskrifter, og at Bonanza tar seg ei lita sommerferie!

Jepp, you heard me. Dette er faktisk første året jeg tar meg en bloggferie. Riktignok bare i en ukes tid, men jeg trenger å ha fullstendig sommerferie den siste ferieuka før jeg begynner på jobb igjen, og da betyr det dobbel ukemeny, og ikke noe nytt ut før i begynnelsen av august.

Jeg bruker endel instastory for tiden, og kommer sikkert til å fortsette med det, så følg meg gjerne der. I tillegg har facebook-gruppa mi Grønt=Godt vokst seg stor og fin, så bli gjerne med der også! Veldig mange gode samtaler og tips.

Denne gangen gjør jeg ukemenyen ganske stor, både med middager, og med noen prosjekter som jeg synes alle bør ha under huden. Har du laget mandelmelk og nøttesmør selv én gang, er det nemlig veldig mye lettere å fortsette med det, og sommerferie er jo perfekt anledning for å prøve noe nytt, er det ikke?

Ukas pasta: Spaghetti med cherrytomatsaus

Denne er ekstremt enkel å lage, men veldig, veldig god. Helt perfekt middag etter en lang sommerferiedag med tur, bading, lek, lesing, og hva dere nå enn bruker ferien deres på.

Alt du trenger for å lage fantastisk tomatsaus - cherrytomatsaus, attpåtil - er fem ingredienser. Fem!

Ukas salat: Frisk thaisalat med peanøtt og urter

Jeg kunne levd på salater som denne, og hver gang jeg lager det tenker jeg at dette lager jeg jo altfor sjeldent. Hvorfor er det egentlig sånn? Det er lett, det går fort, og den kan varieres alt ettersom hva du har i skuffer og skap.

Det er sommer, det er sol, og det er definitivt tid for salat - spesielt thaisalat!

Ukas grill: Grønnsaksspyd med tofu

Det aller beste med disse? Du kan bestemme selv. Hva slags grønnsaker, hvor mye av hver, hvor sterk marinade. De er lette å lage til mange, så om du skal invitere på grillfest, vet du hva du skal gjøre! Du kan lett legge dem i marinade dagen før også. Supertrikset er å bruke to spyd om gangen, da unngår du at grønnsakene tar en svingom rundt på grillen.

Marinerte og grillede grønnsaker og tofu er en hit på grillen i sommer!

Ukas til alt: Rista kikerter med krydder

Rista kikerter er fantastisk. Enhver salat blir til et supert måltid med det, enhver suppe blir top of the pops med litt sånn på toppen, og en skål med disse som snacks er alltid en sikker vinner. Du kan krydre med det du vil; jeg gjør sånn.

Verdens beste snacks, som også er sunn og full av proteiner? Rista kikerter!

Ukas snacks: Hjemmelagde nachochips

Yeeesss daaa. Disse smaker chill og ost, takket være den deilige lille saken umami på boks. Disse lager du enkelt på rester av lomper, som vi jo gjerne har til overs nå i grillsesongen, enten av hvete, spelt eller mais.

Lag egen doritos av lomper og krydder - helt vegansk!

Ukas drikke: Grønn smoothie med ingefær og spinat

En ganske fersk oppskrift, men om du ikke har sett eller prøvd den enda, er det definitivt dags! Dette er min favoritt frokostsmoothie for tiden, og ingefær og kanel er den perfekte kombinasjonen til spinaten og mandelmelka. Perfekt!

Frisk, vegansk smoothie med spinat med ingefær og kanel

Ukas prosjekt #1: Hjemmelaget mandelmelk

Det er så mange gode grunner til å lage nøttemelk selv istedet for å kjøpe den: Det blir mindre emballasje, mindre svinn, renere nøttemelk, og billigere. Jeg lager stort sett en liter om gangen, det holder til fire smoothies. Om den skiller seg, ikke vær redd for det, det er helt naturlig, bare bland det samme igjen. Bør dog brukes i løpet av 3 dager. Pulpen som blir til overs, kan du ha i en brøddeig.

Lag din egen mandelmelk! Easy peasy.

Ukas prosjekt #2: Hjemmelaget nøttesmør

Hvorfor? Av samme grunner som av over!

Har du prøvd å lage ditt eget mandelsmør? Se oppskrift på Green Bonanza!

Så sånn er det – her håper jeg dere har nok å holde på med de neste ukene. Når jeg er tilbake har jeg forhåpentligvis ny giv og ny energi og masse nye ideer, og det krysser jeg virkelig fingrene for, for august blir jaggu hektisk. Ha en fortsatt herlig sommer!