Sommerferien er over, bloggferien er over, grønn ukemeny er tilbake, og det er jaggu meg motivasjonen og inspirasjonen også!

Først av alt må jeg si at jeg har fått så utrolig mange fine, koselige, varme og morsomme meldinger av dere i forbindelse med at jeg tok meg en liten bloggferie, og ikke minst når jeg midt inni bloggferien fikk en inspirasjonsraptus og var vill-i-blikket-blogger på kjøkkenet i tre-fire dager. Det kan ofte føles litt sånn alene å holde på med denne bloggen, selv om jeg jo vet at dere er der, og da blir jeg så ekstra glad når dere gir lyd fra dere. Hjerte!


Lager du oppskriftene fra ukemenyen (eller andre steder fra Green Bonanza, for den saks skyld)? Del bilde på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager.


Nå har vi altså kommet til grønn ukemeny nr 32. Sola forsvant, regnet kom, men det er jeg helt sikker på at er midlertidig. Det blir uansett en ganske så trivelig ukemeny, for når det er dårlig vær, hva gjør man da? Jo, man flytter inn på kjøkkenet. Om du virkelig vil eksperimentere og gjøre nye ting, anbefaler jeg deg å slenge deg med på mitt kikertmel-prosjekt, og prøve deg på for eksempel farinata eller burmesisk kikert-tofu.

Ukas middag nr 1: Grønn pizza

Pizza er aldri feil, am I right? Dette er en god, gammel favoritt hjemme hos oss, som jeg alltid tyr til når jeg ikke helt hva slags pizza jeg har lyst til å lage. Har du fint vær kan du lage den på grillen, og har du dårlig vær, ja, da fyrer du opp stekeovnen.

Grønn pizza er min all time-fav pizza! Fordi alt som er grønt er godt, vet du.

Ukas middag nr 2: Rødbeteburger

I går så  jeg ferske rødbeter i butikk, og tenkte umiddelbart at nå, nå er det på tide med rødbeteburger! Selv om du ikke liker rødbete tør jeg påstå at du liker rødbeteburger, og å lage disse er ganske så tilfredsstillende, skal jeg fortelle deg. Gøy er det og, så kanskje du skal invitere på burgerfest, og la alle være med å lage? Det blir en god bunke burgere av oppskriften, og resten kan du legge i fryseren.

Finnes det en burger som har finere farge enn rødbeteburger? Tror ikke det.

Ukas frokost: Tofu-scramble

Uansett om du har siste uka på ferie eller første uka tilbake på jobb, er det ekstra godt med en ekstra god frokost, enten for å forberede seg eller for å rehabilitere seg. Tofu-scramble er perfekt helgefrokost, og denne asiatiske varianten tar kanskje litt mer tid, men den gir desto mer tilbake også.

Asiatisk tofu scramble, sier du? Oh yes.

Ukas kake: Bananbrød med kakao

Som jeg har sagt før, bruker jeg ofte planleggingen av ukemenyen til å testlage mine egne, gamle oppskrifter. Da kan jeg kvalitetssikre meg selv, eventuelt endre noe, og ta nye bilder der det trengs. Det gjorde jeg med dette bananbrødet, og jeg tør påstå at det har bestått tidens tann med glans! Så mørkt, saftig og ikke minst utrolig enkelt å lage.

Vegansk bananbrød med kakao og kakaonibs