Ikke kast mat! Bruk heller restene til å lage en skikkelig restefest, for eksempel speltlompechips med guacamole.
Restefest

Restefest: Speltlompechips med guacamole

ingen kommentarer enda

Dere, denne gangen er restefesten mer fest enn noensinne, for her er det snacks på gang! Når det er restefest er det nemlig lov å spise snacks til middag.

Om du sitter og tror at matbloggere aldri craver salte, sprø, deilige snacks, tar du veldig feil. Hvertfall om denne matbloggern. Og jeg føler meg sååå teit når jeg står og leiter nedi skuffene etter noe snacks, for jeg veit jo godt at det ikke er noe der! Da er det bare å leite etter the next best thing. Lomper.

Ja, du hørte meg. Lomper. Dette erkenorske pølsetilbehøret vi i evig tid har holdt på å lage av poteter, i dette pottittlandet, hvor vi har måtte finne på nye ting å bruke poteter til omtrent annenhver dag. Spør du meg er lomper en av de bedre potetoppfinnelsene, og det er ikke bare fordi det er praktisk når man spiser pølser, foråsiresånn. Det er fordi du kan lage chips av den.

Neste jakt handlet om noe å dippe denne chips-to-be-lompa i, da. Og for å få et ørlite snev av næring inn i dette, gikk jeg på avocadojakt, og jeg fant, jeg fant! Den ble til en slags guacamole, men egentlig ikke, for jeg gadd ikke (!) finhakke rødløk, jeg hadde ikke (!) koriander, og jeg glemte sikkert noe helt annet som egentlig “skal” være i en guacamole. Men på restefest er allting lov, og jeg skal love deg at det blir godt uansett.

I den andre skåla er det sriracha blandet ut i aioli (her blander vi matkulturer i stor stil), men alt som er hvitt og kan brukes som en rømmebase er supert å bruke her, for eksempel Oatly sin. Til slutt fant jeg en halv agurk og en neve cherrytomater. De er det friske alibiet.

Ikke kast mat! Bruk heller restene til å lage en skikkelig restefest, for eksempel speltlompechips med guacamole.

Restefest: Speltlompechips med guacamole

Start med speltlompene (eller hva som helst slags lomper). Del dem i fire. Legg et bakepapir på en rist, ta litt nøytral olje på en pensel, og smør papiret før du legger på lompene. Smør et tynt lag på oversiden av lompene også. Strø over litt salt, eventuelt også litt paprikapulver. Sett brettet midt i ovnen på 175 grader. Snu dem etter 5-6 minutter, og følg med på når de blir sprø og gyldne i kantene.

I mellomtiden: Skvis avocadokjøttet i en bolle (jeg brukte en og en halv avocado), og bruk en gaffel til å mose det. Rasp et hvitløksfedd eller to oppi, og skvis en halv lime oppi, rør sammen med en klype salt. Du kan også ha i litt chilliflak. Jeg finhakket et par av cherrytomatene, og rørte også de inn i guacamolen for at den skulle vare litt lenger.

For chillidipen rører du sriracha eller annen hot sauce inn i utvalgt rømmebase. Ha begge deler over i serveringsboller, om du ikke har laget dem rett i. Kutt opp grønnsaker. Legg alt klart på fatet, og så snart chipsene er sprø, kjør på med dem også. Og da, da er det klart for restefeeeeest!

Ikke kast mat! Bruk heller restene til å lage en skikkelig restefest, for eksempel speltlompechips med guacamole.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.