Hola people! Er dere på Øyafestivalen denne uka? Det er jeg, og derfor er denne ukas grønn ukemeny lett Øya-inspirert!

Jeg skal ærlig innrømme at jeg baila på onsdagen. Jeg satt på kontoret og så på høljregnet og tenkte bare nope, niks, nicht, nein, i am going home. Og det gjorde jeg. Sofaen, burgern og jeg hadde en finfin ettermiddag mens resten av verden regna bort i Tøyenparken. Torsdag og fredag derimot! Vi dansa som noen koko-freaks til Gabrielle, vi sang og klappa til fantastiske Feist, vi har behørlig testa ut årets Cocktailbar og ikke minst spist en god bunke Øyamat. Dette året er det rekordmye vegetarisk og vegansk inne på området, og det er jo, som kjent, helt gull. Derfor er denne ukas meny godt inspirert av mat du kan finne inne på området.


Lager du oppskriftene fra ukemenyen (eller andre steder fra Green Bonanza, for den saks skyld)? Del bilde på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager.


Ukas wrap: Kålburger

De første åra Hagen-gutta var på Øya, lagde de kålaffel, og denne oppskriften er basert på deres originale versjon. I år har de indisk falaffelrull og korearull, sistnevnte med tofu! Kålaffelen er superenkel å lage, og knallgod å spise i wrap (eller rull, da) sammen med andre godsaker, for eksempel hummus eller portobellofacon og srirachamajo.

Kålburger fra Mat fra Hagen er god mat. Skikkelig god mat.

Ukas munchies: Søtpotetfries

Oppe på bakken mot Amfiet ligger det også en liten rekke matbloder, og der er det en som selger søtpotetfries. Søtpotetfries er tidenes munchies på hangover days for flere enn meg, det er jeg sikker på! Nam nam nam nam.

Lag dine egne søtpotetfries i ovnen uten noe hassle - alt du trenger er tålamod.

Ukas bakst: Bananbrød med mandler

Det er aldri feil med bakst eller kake til kaffen, uansett om det er i sola på festival eller hjemme på verandaen eller i sofaen. Disse bananbrødene er en klassiker herfra, og akkurat som bananbrødet med kakao i forrige ukes ukemeny har fått nye bilder, har denne med nøtter det også. So so good!

Vegansk bananbrød med nøtter

Ukas is: Dobbel sjokoladeis

Ja, veit du hva, den aller nyeste is-oppskriften får jaggu bli med på ukemeny, for det er den beeeeste søndagsisen noensinne. Så enkelt er det! Og hvis du er på Øya anbefaler jeg å spise minst to is fra På Pinne.

Om du kan lage vegansk sjokoladeis hjemme uten ismaskin? Ja, det kan du!