bærsmoothie med mandler og hempfrø
Drikke

Bærsmoothie med mandler og hempfrø

Nivå Enkel 1 comment

Du vet de gangene du både har lyst på en søt smoothie, og en såkalt sunn smoothie? Mandler og hempfrø er trikset.

Mengde: 2 porsjoner
Tid: 5 min

Det skjer mer enn en gang i løpet av en smoothie-craze (jeg er sånn som enten drikker smoothie hver gang, eller aldri) at jeg står på kjøkkenet og lurer på om jeg skal lage den søte, deilige, gode bærsmoothien, eller om jeg skal være såkalt fornuftig og gå for den grønne. Ikke at den grønne ikke er god, men den grønne er ikke bringebær. Skjønner du hva jeg mener?

Jeg kommer alltid ett steg nærmere enn smoothie som kvalifiserer til faktisk frokost og ikke bare snacks, når jeg bruker plantemelk. Jeg bruker igrunn stort sett plantemelk i smoothie, jeg er ikke så glad i de som er laget på juice, selv om noen tropiske frukter definitivt blir best med juice. Plantemelk, spesielt om du lager den selv, er sunt og næringsrikt.

Og så er banan alltid et triks, selvfølgelig. Banan er vel en av de bedre fruktene du kan spise når det gjelder å bli mett og god, og jeg har alltid frosne bananer i fryseren når jeg har en smoothie-craze.

Og så kommer det tredje trikset: Rå nøtter og hempfrø. Nøtter er sunt fett og protein, og hempfrø er en super kilde for omega 3 og 6. Den er faktisk en av de eldste næringskildene vi kjenner til, og noen sier at den kalles “moren til all mat”. Det er kanskje litt heftig, men det er sannsynligvis (forhåpentligvis) ikke uten grunn at det er hempfrø i enhver proteinbar du finner på markedet. De smaker lite, hvertfall i smoothie, og med en ok blender blir både nøttene og hempfrøene helt usynlige i den ellers rosa, deilige smoothien.

Bærsmoothie med mandler og hempfrø

1 frossen banan
1 dl jordbær
0,5 dl bringebær
ca 3 dl plantemelk
1 stor neve usaltede mandler
1 ss hempfrø
1 ts agavesirup

Kjør alle ingrediensene i blenderen din, stapp et sugerør ned i et glass, og voila! Smoothie for you, my dear.

One Comment

  1. ok, genialt! Jeg kjøpte masse hempfrø på nøtteblanderen uten å noen plan, men nå har du allerede gitt meg et godt tips! Takk!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.