Denne uka kjører vi på en tema-grønn-ukemeny, og tema er intet ringere enn tofu! 

Tofu er min favorittingrediens år etter år, og det er jo fordi det går an å gjøre så utrolig mye spennende med den. Det kan være enkelt og kjapt, eller det kan være litt mer spennende og komplekst. Uansett hvor mye tid, smaker og krefter som legges ned i maten, er det uansett en råvare med masse gode proteiner du trenger. Om du er helt ny med tofu, anbefaler jeg deg å lese artikkelen min 10 spørsmål og svar om tofu.


Lager du oppskriftene fra ukemenyen (eller andre steder fra Green Bonanza, for den saks skyld)? Del bilde på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager.


Ukas enkle: Sommerruller med tofu og grønt 

Her kan du naturligvis variere innholdet etter hva du har og hva du synes er godt. I oppskriften er de ganske så enkle, og spør du meg er det ofte veldig godt når det gjelder sommerruller! Tofuen er raskt stekt for å få stekeskorpe, og så rullet inn i rispapiret sammen med alt det grønne. Skal du invitere folk på middag kan du dekke alt på bordet sammen med en bolle vann, og så kan dere rulle deres egne ruller. Til dere ruller under bordet. Hehe. Ehe.

Grønne sommerruller med tofu

Ukas forseggjorte: Pad thai med tofu

Pad thai er en av mine ultimate comfort food-favoritter. Det slår aldri feil, absolutt alt her i livet blir bedre med pad thai, selv når du har det ganske så bra fra før av. True story. Pad thai er kort fortalt brede risnudler, fast tofu, grønnsaker og en fantastisk god saus, som toppes med lime, peanøtter, vårløk og koriander.

Du trenger ikke lete lenger etter den gode, veganske pad thaien. Den er her!

Ukas pålegg: Tofu-postei

Sammen med solsikkefrø og nøye utvalgte krydderier er dette mitt favorittpålegg. Vi har alltid en form eller to stående i fryseren, og pålegget er en super måte å både få spist brødskiva si til frokost, få i seg masse god næring, og ikke minst: Spise god mat.

Bonderups levepostei - perfekt for den som savner leverpostei.

Ukas basis: Tofu-majo

Visste du at du kan lage en slags majones av tofu? Dette er en av få ting jeg bruker silketofu til, og det er superlett! Du kan spise den naturell, eller blande den med andre, gode smaker. Min favoritt er å blande den med sriracha, da får du en deilig, spicy majo som er perfekt på skiva eller som dip. Yum yum.

Savner du majones? Du kan lage den uten egg, og nesten uten olje! Trikset er silketofu. Da får du vegansk majones.

Hvis du er enda mer nysgjerrig på tofu etter denne ukemenyen, kan jeg anbefale å se på kategorien tofu, der er alt jeg noensinne har laget med tofu samlet på ett og samme sted. For et års tid siden samlet jeg 10 tofu-favoritter, og somsagt kan det være fint å sjekke ut artikkelen med 10 spørsmål og svar om tofu. Ha en herlig uke!