Lyst på noe godt som tar kort tid å bake? Vegansk bananbrød (banankake) med blåbær er en sikker hit.
Kaker og godis

Bananbrød med blåbær

Nivå Enkel 2 comments

Bananbrød, banankake, kall det hva du vil – den blir intet mindre enn maaaagisk når du har blåbær i den!

Arbeidstid: ca 10 min + steketid
Mengde: 1 bananbrød

Er det flere enn oss som er ute på blåbærtur i skogen for tiden? Vi er ikke ute i skogen i nærheten av så mye som skulle ønske denne sesongen, med så mye annet på agendaen (for vi gifter oss faktisk neste uke!), men jeg håper alle dere andre som har mer tid bruker den på å være i skogen. Det er så deilig, det.

De første bæra plukka vi faktisk allerede i juli i år, og jeg håper det fortsatt er litt i skogen når vi kommer hjem fra ferie i midten av september, for da har vi mer tid til å gå på tur og plukke gode bær som skal i fryseren gjennom vinteren. Noe av det første som bare må skje når de første blåbæra kommer i hus, er bananbrød. Bananbrød er godt uansett, men med blåbær? Hallois. Det blir en heeelt annen greie med en eneste gang, så godt at Øystein slutter å spise på normalt vis og stapper kjeften full av skiver med bananbrød, en hel om gangen.

Lyst på noe godt som tar kort tid å bake? Vegansk bananbrød (banankake) med blåbær er en sikker hit.

Dette bananbrødet bakte jeg samtidig som jeg bakte bananbrød med nøtter og bananbrød med kakao på nytt for å ta nye bilder til de to som fantes på bloggen fra før, og da alle tre var ferdige, skar jeg opp noen skiver og gikk ut på verandaen, og spurte nabobarna om de ville prøvesmake. Det ble enstemmig vedtatt, og de gikk alle for sjokolade, ikke overraskende. De voksne, derimot, gikk for mandler eller blåbær.

Du lager disse i en fei. I motsetning til de to andre er det ikke chiafrø, men linfrø som brukes som bindemiddel. Du kan bruke chia også. Jeg bruker mandelmelk, men du kan bruke det du vil av plantemelk, eller du kan også bruke vann. Jeg hadde oppi ørlite allehånde med stort hell, men om du ikke har det kan du bare droppe det. Blåbæra mine var helt ferske og nyplukka, men om du bare har frosne, fungerer de frosne bedre enn de store blå som ikke er blå inni. La de isåfall tine først, så blir ikke bæra så veldig væsketunge som om de tas oppi frosne. Jeg har prøvd det også, og da falt alle bæra til bunns i kaka. Smakte godt allikevel, men. Men! Dere vet.

Lyst på noe godt som tar kort tid å bake? Vegansk bananbrød (banankake) med blåbær er en sikker hit.

Bananbrød med blåbær

1,5 ss malte linfrø + 3 ss vann
2 modne bananer
1 dl mandelmelk
0,5 dl nøytral olje
1 ts kanel
0,5 ts allehånde*
0,5 ts salt
1 dl sukker
2 dl blåbær
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Bland malte linfrø med vann i en liten skål, og la det stå til det har svellet sammen og blitt en geleaktig masse.

Mos bananene med en gaffel i en bakebolle, og rør inn linfrøblandingen, mandelmelk, olje, krydder, salt og sukker. Bland bakepulveret inn i hvetemelet, og rør det tørre inn i det våte. Vend inn blåbæra helt til slutt.

Ha røra oppi en brødform, gjerne kledd med bakepapir for enkelthets skyld, og stek det midt i ovnen på 180 grader i ca 30 min. Sjekk den med en trepinne, den er ferdig når det ikke er festet noe deig på den. Ta bananbrødet ut av formen, og la det hvile på en rist.

Lyst på noe godt som tar kort tid å bake? Vegansk bananbrød (banankake) med blåbær er en sikker hit.

Har du lyst til å se mer fra Bonanza? Følg meg på facebook og instagram! Og du – om du bruker oppskriftene herfra, del det på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager.


2 Comments

  1. Nybegynnerveganeren

    Ha røra oppi en brøddeig..hihi…:)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.