Luksusmat trenger ikke ta lang tid. Ikke engang når det er pasta med sopp og fløtesaus (vegansk!) på menyen.
Middag

Pasta med portobello og fløtesaus

Nivå Enkel 4 comments

Noen ganger er det eneste, og da mener jeg det eneste, som står i hodet på meg når det gjelder middag, pasta med sopp og fløtesaus. And there is no stopping me da, foråsiresånn.

Arbeidstid: 20 min
Mengde: 2 porsjoner

Det er ikke veldig mange ferdigprodukter jeg er skikkelig glad for at er på markedet, men en av dem er Oatlys to produkter med navnet iMat. Den ene er en havrefløte, og den andre er en havrerømme, eller creme fraiche. De gjør at jeg slipper å lage mine egne erstatninger til middager som skal gå raskt, og det, det setter jeg jaggu pris på. Det jeg også setter pris på er at flere og flere matbutikker har disse i standardsortimentet sitt. O lykke! Du kan bruke begge akkurat som du bruker fløte og creme fraiche, og de oppfører seg altså så fint. De er lette og nøytrale på smak, mindre på fettinnhold, og, om du spør meg, mindre syrlige i smaken. Det synes jeg er fint, da er det lettere å jobbe med.

Luksusmat trenger ikke ta lang tid. Ikke engang når det er pasta med sopp og fløtesaus (vegansk!) på menyen.

Men! Tilbake til oppskriften. For det dette er, noe så ålreit som luksusvarianten av pasta med saus til middag. Ingen tomat, men en fløtebasert saus som blir så proppa full av umami at du vil ikke tro det går an, samtidig som det tar like lang tid som det tar å koke pasta. Og pastaen i denne sammenhengen er linguini, den varianten som er tykkere enn spaghetti men tynnere enn tagliatelle. Jeg liker ofte å bruke litt bredere, men fortsatt lange, pastatyper i tunge sauser, mens spaghettien er forbeholdt den litt lettere sausen – somregel.

Så, det går ganske fort, men det betyr ikke at det ikke er dekadent. Her er det store portobello (eller annen sopp – har du kantarell, bruk for gudsskyld kantarell). Her er det hvitvin. Her er det god olivenolje, her er det rista pinjekjerner og friske urter. Har du laga denne en gang kan du lage den i blinde for alltid, så enkelt er det, og så glad du kommer til å bli! Håper jeg, da. Jeg blir hvertfall det.

Luksusmat trenger ikke ta lang tid. Ikke engang når det er pasta med sopp og fløtesaus (vegansk!) på menyen.

Linguini med portobello og fløtesaus

200 gram linguini
3-4 store portobello (eller annen smaksrik sopp)
1 sjalottløk

5-6 fedd hvitløk
1 dl hvitvin
1 boks Oatly iMat havrefløte
Olivenolje
Salt
Pepper
Rista pinjekjerner
Persille

Tørk av soppene (ikke skyll dem i vann), og ta av stilkene. Skjær toppene i skiver på ca en halv centimeter. Sett stekepanna på plata og sett den på medium varme, og ha soppen oppi. Den skal få “svette” ut litt fuktighet i et par minutter, og deretter har du et par klunker olivenolje over soppene. La de steke til de er gyldne og møre og lukter knallgodt.

Kok opp pasta etter instruksen på pakka.

Tilbake til panna: Ha deretter over finhakket sjalottløk og hvitløk, en god klype salt, og la det surre i noen minutter til. Om det blir tørt, ha i litt mer olivenolje. Det skal ikke være høyere enn medium varme på plata, det liker ikke olivenolja. Ha hvitvin over panna, og la det koke ut til det ikke er noe flytende igjen, bare masse god smak. Ha deretter over havrefløta (hold igjen en slant i boksen), rør inn og la det koke opp. Det skal koke endel inn, sausen skal bli godt farget av soppen. Smak til med salt og pepper mens det småkoker. Spe på med resten av fløta mot slutten. Om du vil ha den enda tynnere, kan du også spe i litt av kokevannet til pastaen, stivelsen gjør sausen godt.

Hell av pastavannet, og ha pastaen i panna med sausen (eller omvendt, alt ettersom hvor du har plass), og rør godt så alt blander seg. Server med en gang, med finhakka persille og rista pinjekjerner på toppen.

Luksusmat trenger ikke ta lang tid. Ikke engang når det er pasta med sopp og fløtesaus (vegansk!) på menyen.

Har du lyst til å se mer fra Bonanza? Følg meg på facebook og instagram! Og du – om du bruker oppskriftene herfra, del det på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager.


4 Comments

  1. Noen ganger er det eneste, og da mener jeg det eneste, som står i hodet på meg når det gjelder middag, pasta med sopp og fløtesaus. And there is no stopping me da, foråsiresånn.

    Hahahah jeg kjenner meg SÅ igjen!

  2. Helene

    Oppskriften ser nydelig ut! Skal testes nå. Men jeg lurer på, må man ha hvitvin? Hva kan jeg bruke i istedenfor?:-)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.