Salat på tre og et halvt minutt? Lett, med tomat- og bringebærsalat på repertoaret!
Salat

Tomat- og bringebærsalat med dill og sitron

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Du vet de gangene når du bare oi, trenger kanskje en salat? Dette var en sånn gang, og jeg kan med hånda på hjertet si at du trygt kan raske sammen en tomat- og bringebærsalat. Det går så bra, det!

Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 5 min

Jeg tenker veldig ofte at jeg legger ut for lite salater på Bonanza, og jeg tror det er fordi vi at stort sett bare rasker sammen salater når vi har salat til eller ved siden av middagen. Ofte gjør vi det rett på tallerkenen også, litt sånn: Slenge på litt salat, scoope ut litt avocado, hastekutte noen tomater, nappe noen urteblader av en halvdød urteplante på benken, og finne frem noe krydder i skuffen. Og det er ikke noe gæærnt med det, de er ofte veldig, veldig gode de salatene også – men de blogges jo ikke!

Denne salaten begynte også som en sånn en, for den ble til på nøyaktig tre og et halvt minutt (så at det står fem der oppe er fordi jeg har lagt til halvannet til dere) mens en panne farinata sto i ovnen og var nesten, nesten, neeesten akkurat perfekt ferdig. Som en del av kikertprosjektet lagde jeg farinata, og mens den sto i ovnen slo det meg at jeg ikke veit hva man pleier å spise sammen med farinata (etterpå har jeg lært: Stort sett ingenting), så jeg tenkte salat, salat er sikkert godt sammen med farinata. Og det var det!

Grunnen til at det er dill på denne er enklere enn du skulle ane: Jeg var alene hjemme. Når jeg er alene hjemme, kjøper jeg dill, fordi Øystein liker ikke dill. Jeg var først litt skeptisk, og tenkte at dette er jo egentlig en salat som vil ha en basilikumurte, eller persille, eller noe i den duren. Men vet du hva? Denne salaten, den liker dill. Uflaks for Øystein, flaks for meg.

Salat på tre og et halvt minutt? Lett, med tomat- og bringebærsalat på repertoaret!

Tomat- og bringebærsalat med dill og sitron

1 stor neve grønne salatblader
6-8 cherrytomater
20-25 bringebær
Ristede pinjekjerner
God olivenolje
Frisk sitronsaft og sitronzest
Salt og pepper

Det eneste som trengs å forberedes her, er pinjekjernene. De får mer og bedre smak når de er ristet, så om du har naturell pinjekjerner, gi dem en runde i tørr stekepanne mens du fikser resten.

Vask alle råvarene, tørk av dem, og legg salatbladene på et fat. Følg på med cherrytomater delt i to eller fire og hele bringebær. Strø frisk dill over. Finn frem en fin rasp, og rasp sitronskall over hele tallerkenen – litt mer enn du tror! Del deretter sitronen i to, og skvis litt sitronsaft over også, men ikke for mye, det er masse smak i zesten. Strø over en klype salt og pepper, og pinjekjernene til slutt.

Og der har du det – en superenkel, men delikat (hehe, for et ord) salat på tre og et halvt minutt. Eller fem, da.

Salat på tre og et halvt minutt? Lett, med tomat- og bringebærsalat på repertoaret!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.