Grønn ukemeny nr 38

Honey, I’m home! Tilbake fra ferie, tilbake til hverdagen, og ikke minst: Tilbake til bloggen med ny ukemeny!

Altså, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne om jeg skal forklare hvor fantastisk fine de siste ukene har vært. Vi har giftet oss på brygga ved vannet omringet av venner og familie og danset natta inn, vært på bryllupsreise og opplevd fantastisk natur, fantastiske mennesker og ikke minst: Slappet av. Oi, så godt det var!

Jeg har noen spennende nyheter å dele med dere snart, men først skal vi gjennom en ny helg og en ny ukemeny. Denne gangen, som tidligere, har jeg konsentrert meg om en hovedråvare som går igjen gjennom uka, og denne uka er det ingen ringere enn søtpoteten!


Lager du oppskriftene fra ukemenyen (eller andre steder fra Green Bonanza, for den saks skyld)? Del bilde på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager.


Søtpotet er en fantastisk og anvendelig grønnsak. Den tåler å smaksettes med så uendelige mange forskjellige kryddere, og den tåler all form for varmebehandling. Søtpotet er faktisk ikke i slekt med poteta, og i smak er den nærmere gulrot. Den har også mindre stivelse enn potet, er naturlig søte, og en av de beste grønnsakene du kan spise, om du tenker på næringsinnholdet, med mye vitamin C, fiber og kalium. Her er noen av mine søtpotetfavoritter!

Ukas snack: Sprø søtpotetfries

Oh yes. Søtpotetfries any day! Det er mange som synes de kan være vanskelige å få sprø, og det er ikke så rart, de inneholder mye mindre stivelse enn vanlig potet. Den eneste måten å få de akkurat som pommes frites er å fritere den, men denne ovnsbakte varianten er en god andre plass. Min venninne Olina pleier også å drysse litt sukker (!) over dem før hun setter brettet i ovnen, det er også godt!

Lag dine egne søtpotetfries i ovnen uten noe hassle - alt du trenger er tålamod.

Ukas suppe: Søtpotetsuppe

Ja, jeg har fått med meg at høsten har kommet mens vi har vært borte, og med det kommer suppene frem fra arkivet. Søtpotetsuppe er kjempegodt, kjempelett å lage, og lett å justere etter smak. Denne er helt glatt i konsistensen, og med de sprø, krydderbakte kikertene oppi blir det en digg kombinasjon av sødme, salt og krydder.

Søtpotetsuppe med kokosmelk og ristede kikerter - godt, sier du? Godt, sier jeg.

Ukas oh my: Enchiladas med søtpotetfyll og limedressing

Denne oppskrifta er også i kokeboka mi, og er en av mine all time favorite-middager. Krydra søtpoteter, bønner og spices utgjør fyllet i enchiladaene, en spicy tomatsaus bakes over, og en syrlig, deilig limesaus av cashew risles over fersk avocado til slutt. Hell-O.

Lag veganske enchiladas med fyll av søtpotet, bønner og gresskarstrø, og ha en syrlig, deilig limesaus over til slutt!

Ukas restefest: Texmex-bolle

Dette er den måten jeg bruker søtpotet på aller, aller mest: Ovnsbakt i terninger. Mens de står i ovnen drar jeg frem salat, avocado og andre ting som må spises opp, og lager tidenes restefest. Det er faktisk ingenting som slår det!

Please, ikke kast mat! Bruk det til å lage en durabelig restefest istedet, for eksempel en texmex-bolle!

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Kine

    Kommer ikke inn på enchiladas oppskrift :(

    • hadde visst glemt å legge inn både link og bilde! Ups. takk for at du sa fra, jeg fiksa det nå :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.