Lag svartkålchips eller grønnkålchips, samma det, men bruk denne krydderblandinga på!
Snacks

Svartkålchips med masse umami

Nivå Enkel 2 comments

Mhm mhm mhm! Mhm! Det blir mer svartkålchips (eller grønnkålchips, du bestemmer) med enda. Mer. Smak! 

Mengde: Up to you
Arbeidstid: 10 min aktiv, 1 time i ovnen

For en stund siden var jeg innom fantastiske Mølleren Sylvia i Hegdehaugsveien, en av Oslo fineste små kolonialer med lokalt, øko og zero waste-varer. Til alt hell (!) begynte det å pøsregne mens jeg var der inne, og jeg vandra rundt i sikkert en time, snusa på alle grønnsakene, kikka på alle korntypene, og i det hele tatt kosa meg skikkelig.

Lag svartkålchips eller grønnkålchips, samma det, men bruk denne krydderblandinga på!

Noe av det jeg fant var disse fantastiske, store svartkålbladene. Så enormt store, tenk at det er sånn de egentlig vil vokse? Helt fantastisk. Det var ikke et millisekunds tvil om hva disse skulle brukes til, det lyyyyyste chips lang, lang vei. Det er vanligvis grønnkål som er lettest å få tak i, og det er fint å bruke det også, men de er både tynnere i bladene og mer krøllete, mens svartkålen har tykkere, flatere blader som gjør seg enda bedre som chips.

For å gjøre stas på kålen, gikk jeg for en litt annen vri enn jeg pleier. Vanligvis er det litt olje og krydder som masseres inn i bladene før de går i ovnen, men denne gangen lagde jeg en slags paste av malte cashewnøtter, olivenolje og krydder. Det tar litt lenger tid å steke dem da, men hallo, som man får det igjen i smak og crunch! Lag mer enn du tror du har lyst på, det er alt jeg har lyst til å si.

Lag svartkålchips eller grønnkålchips, samma det, men bruk denne krydderblandinga på!

Svartkålchips med masse umami

Svartkål eller grønnkål
1 ss olivenolje
Ca 1 dl cashewnøtter
4 ss næringsgjær
1 ts hvitløkspulver
0,5 ts salt
0,5 ts cayennepepper

Start med å rense grønnkålen. Fjern stilkene, og riv bladene i mindre biter. Skyll dem godt, ha dem i en salatskylle og/eller tørk dem godt med et håndkle. Du vil at de skal være tørre før du setter i gang.

Finn frem en matmølle, og ha oppi olje, nøtter og krydder. Smak deg gjerne frem, om du vil ha de sterkere. Kjør alt til en fin paste. Om det blir for tørt, har du oppi litt mer olivenolje.

Ha kålen i en bolle, og ha nøtteblandingen over. Bruk begge henda, og masser blandingen godt inn i kålbladene så det setter seg godt fast. Finn frem et bakebrett med bakepapir, og legg det utover.

Sett ovnen på 100 grader varmluft, brettet i midten, og en tresleiv i døra så fuktigheten kommer ut. La de stå til de er helt sprø, det kan ta alt fra 30 min til halvannen time avhengig av tykkelsen på kålen.

Lag svartkålchips eller grønnkålchips, samma det, men bruk denne krydderblandinga på!

Har du lyst til å se mer fra Bonanza? Følg meg på facebook og instagram! Og du – om du bruker oppskriftene herfra, del det på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager.


2 Comments

  1. Dette var fantastisk godt! De fleste andre oppskriftene jeg har kommet over anbefaler å steke ved høyere temperatur og nevner ikke noe om å holde døra på gløtt, noe som gjør det vanskelig å få grønnkålen sprø uten å svi den. Med oppskriften over ble det perfekt!

    • Herlig å høre! Det er en godt gjennomtestet metode, for å si det sånn!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.