Hoi hvor det gåååååår når man er tilbake fra ferie og tilbake på jobb og tilbake i hverdagen og tilbake i høsten og puuuuuuhh….

Det er jaggu flaks jeg liker både jobben og hverdagen og høsten, for denne uka har det virkelig gått i ett! Så i ett at jeg i går kveld landa pladask i sofaen og ble der og bingewatcha tv-serier istedet for å gjøre noe som helst, selvom det strengt tatt var behov for å gjøre både det ene og det andre. For sånn er det noen ganger (eller tidvis også ganske ofte), at det er viktig å høre på seg selv, på kroppen og hva man egentlig har behov for. Være litt snill mot seg selv. Ikke sant? Jeg spiste tilogmed frokostblanding til middag likesågreit, jeg.

Men! Om det ikke er frokostblanding til middag som står på din agenda den kommende uka, har jeg noen forslag til deg. To av rettene i denne ukemenyen er skikkelig gamle (hehe) oppskrifter som har liggi ute lenge, og som har vært mye lest helt siden de ble publisert. Nå har de fått nye bilder, heldiggrisene! Jeg synes det er fint å gjøre litt stas på gamle oppskrifter ved å gi dem nye bilder når jeg tilfeldigvis har det til middag, så jeg håper dere fortsatt kjenner dem igjen.

Ukas nudel: Kalde nudler med tahini- og peanøttsaus

Disse har jeg egentlig gjenoppdaget igjen i det siste, etter å ha glemt dem en liten stund. Det var dårlig gjort av meg, for disse er både enkle og lage, og gode å spise! Forrige helg var vi i 70-årslag, og da hadde mamma laget to gedigne boller med denne til koldtbordet, og de falt i god smak hos både unge og eldre, så det var jo en perfekt syretest både på mengde og publikum. Anbefales, med andre ord!

Kalde nudler med peanøtt- og tahinisaus

Ukas pasta: Kremet paprikasaus

Oh yes. Such a classic. Denne pastasausen kan justeres i det uendelige, med krydder, urter, pastatype og tilbehør. Jeg lager alltid dobbel porsjon når jeg først er i gang, og har det samme til middag et par dager i uka. No fuzz, foråsiresånn! Spiser det glaadelig både en og to og tre dager. Det går selvfølgelig veldig fint an å ha både grønnsaker og proteiner ved siden av, altså.

Vegansk pastasaus med bakt paprika og cashewnøtter

Ukas suppe: Kremet grønnsakssuppe med pepperrot

Ja dere, det er høsten og det betyr minst en suppe på hver bidige ukemeny! Hvertfall til jeg har brukt opp alle suppene jeg har, da får jeg begynne å lage nye for å få fylt opp ukemenyene. Dette er en av de siste suppene jeg lagde før sommeren, og den var altså skikkelig god. Kremet og deilig, og med yndlingsurten dill, som jeg aldri får bruke når jeg lager mat sammen med Øystein.

Vi leker ikke grønnsakssuppe, gjør vi vel? Nope!

Ukas super-enkle: Tofu-dog

Det høres kanskje skikkelig teit ut, men disse smakene er skikkelig gode sammen! Du må jo ikke bruke pølsebrød, du kan bruke burgerbrød, eller du kan droppe brødet helt, men dette går både fort og gæli, og plutselig er det enkel middag. Og det, det er sjeldent å forakte når man er sulten i magan, er det ikke?

Klart du kan spise vegansk pølse. Av tofu også.