Denne ukemenyen handler om thai, av en enkelt grunn: Jeg ba søstra mi om hjelp, og det eneste hun svarte var thai thai thai thai.

Akkurat mens denne teksten blir skrevet sitter jeg hjemme i sofaen hos foreldrene mine, søstra mi og familien er på besøk fra andre siden av landet, og hun hadde lagd en stoooor gryte med thai curry til vi kom. Så godt! Vi er skjønt enige om at om det er ett kjøkken vi ikke kan leve uten, er det asiatisk. Så! Her er en ukemeny med bare gode smaker fra Asia.


Lager du oppskriftene fra ukemenyen (eller andre steder fra Green Bonanza, for den saks skyld)? Del bilde på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager.


Det asiatiske kjøkkenet er stort, og inneholder utrolig mye ulikt, og det er jo ikke så rart, det er jo trossalt et helt kontinent. Hvis man skal trekke noen fellesnevnere handler det kanskje mye om risnudler, kokosmelk, ingefær, varme krydder, sprø grønnsaker – og mat man blir glad av.

Ukas suppe: Kokos- og limesuppe med risnudler

Denne suppa ble en instant hit da den først ble laget! Utrolig lett, enkel å variere etter hva som finnes av grønnsaker, og med risnudler og tofu oppi blir det et ordentlig måltid ut av det det også. For det kjedeligste jeg veit om, er tynne, vannete supper… Så det driver jeg ikke med.

Høsten er på vei, dere. Og uansett om du liker høsten eller ei, så liker du asiatisk kokos- og limesuppe med tofu og risnudler.

Ukas friske: Risnudler med mangosaus og avocado

Frukt i middag kan enten være undervurdert eller malplassert, og jeg tør påstå at den i denne middagsbollen er helt på sin plass. Det blir en frisk, litt syrlig saus på risnudlene, og kombinasjonen mango og avocado er himmelsk!

Så kjapt, så enkelt og så himla digg til lunsj eller middag!

Ukas DIY: Sommerruller

Dette er det triveligste jeg vet om å invitere folk på, sommer som vinter! Fyllet er stort sett basert på kalde risnudler, og kan deretter varieres med friske eller varmebehandla grønnsaker. Jeg liker godt å ha en peanøttsaus inni, sammen friske urter som mynte og koriander, agurk og gulrot… Og kanskje litt tofu.

So many options! Lag ferske våruller med AKKURAT det du vil!

Ukas mini-prosjekt: Sylta grønnsaker

Det er ganske vanlig med sylta grønnsaker også i flere asiatiske kjøkken, og kanskje spesielt gulrot og daikon (vinterreddik). Det går veldig fort å lage, men er et skikkelig godt tilskudd i så mye mat. Helt knall inni sommerrullene, for eksempel!

Syltet daikon og gulrot er det perfekte tilbehøret - blant annet til banh mi!