Okei, dere. Nå tror jeg vi setter inn operasjon høstmat for alt det er verdt, for nå. Nå er virkelig høsten her, ass.

Foreløpig er høsten ganske fin, synes jeg da. Det har ikke regnet sånn kjempemye (selvom jeg vet at det regnet to uker i strekk mens vi var på bryllupsferie…), jeg står opp til nydelig sol inn vinduene i huset hver dag, og drikker kaffe på båten på vei til jobb mens jeg ser på enda mer morgensol. Det er noe med det å starte dagene fint, altså.


Lager du oppskriftene fra ukemenyen (eller andre steder fra Green Bonanza, for den saks skyld)? Del bilde på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager. Følg gjerne bloggen på facebook og instagram.


Det tydeligste tegnet på at en ny sesong er her på bloggen, er å se på hvilke oppskrifter som er mest populære. Grønnsakssuppe har trona på toppen de siste to ukene, og akkurat den suppa skal jeg lage live på vegansnappen på snapchat i morgen (lørdag), så det bør du følge med på! Til denne ukemenyen har jeg gravd frem noen av mine andre høstfavoritter, som både varmer, metter, og gjør at du lett kan invitere noen venner på middag og tenne lys og fyre i peisen.

Ukas gryte: Linsegryte med smørbønner og ovnsbakt søtpotet

Denne er en gammel favoritt som ble til på slump en høstkveld jeg var ordentlig forkjøla for noen år siden, og den har stayed with me ever since, for å si det sånn – den er tilogmed med i boka! Denne kan du fint gjøre til din egen, bruke de grønnsakene du har og de du liker. Smørbønner er proteinene i denne, så ikke dropp dem, men bruk gjerne andre bønner eller kikerter istedet.

Hvorfor er det slik at når det er søtpotet i maten, er det alltid søtpoteten som smaker best? Selv i en linsegryte!

Ukas comfort food: Risotto med sopp og asparges

Risotto er skikkelig høstmat for meg. Den tar lang tid å lage, du kan drikke litt vin og spille litt god musikk og skikkelig kose deg mens du holder på. Denne med sopp og asparges er midt i blinken for høsten, men om du vil ha en som er litt lettere, kan du prøve denne med fennikel og sitron.

Vegansk risotto med hjemmelaget kraft, østerssopp, asparges og pinjekjerner er den ultimate søndagsmiddagen!

Ukas enkle leftover: Arancini (risottoboller)

Oh yes – for når du først lager risotto, så lager du jo selvfølgelig ikke bare én middag, du lager (minst) to. Arancini er friterte boller av kald risotto, og er en perfekt dag to-middag. Pass deg når du bruker så varm olje, og ha lokk i nærheten.

Her er en regel: Lag alltid dobbel mengde risotto, for arancini, friterte risottoboller, er verdens beste restemat!

Ukas grønne: Pizza (hehe)

Jepp, ingen salat i denne høstmenyen, nei! Her er det min favorittpizza, den grønne pizzaen, som er med. For unnskyld meg, er det noe som er bedre enn å krype opp i sofaen, sette på en favorittfilm eller fersk serie, med en tallerken med pizza i henda? Jeg tror ikke det, nemlig.

Grønn pizza er min all time-fav pizza! Fordi alt som er grønt er godt, vet du.