Er dere klare for helg? Det er jeg! Og det er grønn ny ukemeny også, fordi det er helg! Mer deilig høstmat coming up!

Det er noe med at helgene blir enda mer hellige nå når høsten er på plass, og jeg tror det er fordi at timene med dagslys blir mer og mer verdt, jo færre det er en av dem. Jeg har begynt å insistere på å sove med persienne på gløtt, sånn at jeg kan få våkne med hvertfall litt lys i fjeset om morgenen, for jeg synes det gjør så ufattelig vondt i kroppen å stå opp helt i mørket nå om høsten. Samtidig har vi jo store vinduer med fantastisk utsikt mot den siden av fjorden hvor sola står opp, og å få våkne med de nydelige fargene i øya.. altså, det er ganske fint!


Lager du oppskriftene fra ukemenyen (eller andre steder fra Green Bonanza, for den saks skyld)? Del bilde på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager. Følg gjerne bloggen på facebook og instagram.


Jeg har to planer denne helga: Å gå en tur ute i skogen eller langs fjorden, og å eksperimentere litt med alle de grønnsakene som ligger hjemme i kjøleskapet. Og å lese litt. Og se litt på tv-serie. Og snakke litt med kattene. Og jeg skal fyre i peisen! Og og og. Jeg skal hvertfall ikke kimse bort helgen, det er sikkert og visst!

Denne ukas ukemeny har noen klassikere i seg, som hører høsten til. Mormors grønnsakssuppe har liggi på toppen av mest leste oppskrifter de siste ukene, og det tar jeg som et tegn på at dere er klar for supper, gryter og varmende saker som kanskje tar liiiitt lenger tid å lage enn den gjennomsnittlige sommermiddagen.

Mormors grønnsakssuppe

Det er litt juks å kalle den for Mormors, for jeg vet ikke helt om det var akkurat sånn mormor lagde den da hun fortsatt levde. Men det er egentlig ikke så viktig heller, for for meg, så er dette smaken av mormor sin grønnsakssuppe. Med masse store biter av potet og gulrot oppi, en smakfull, lys kraft som alltid havner litt utenfor bollen uansett hvor pent du prøver å spise, og ikke minst den deilige, mette følelsen i kroppen etterpå.

Ordentlig grønnsakssuppe, slik mormor lagde den.

Mormors potetlefse

Ja, dere. Når vi først snakker om mormor, hvorfor stoppe med en oppskrift? Historien bak disse lefsene står godt og vel fortalt i selve oppskriften, og selv om de hører jula til, er det ingenting i veien for å begynne å øve nå, om det er første eller andre eller tredje året du skal bake egne lefser til jul. Om du skal gi deg i kast med disse, inviter en venn! Det er både lettere og koseligere å bake lefse sammen med noen. Og hvis dere gjør det, da er det faktisk lov å tyvstarte på julemusikken allerede i oktober….

Det er ingen som baker lefser som mormor, men mamma og jeg prøver så godt vi kan allikevel.

Spaghetti med cherrytomatsaus

Ok, så alt kan ikke ta lang tid, og spaghetti er aldri feil. Dette er den desidert enkleste tomatsausen jeg pleier å lage, men den er også en av de beste, og det er simpelthen fordi friske cherrytomater får koke i olivenolje og andre godsaker. Ikke tar den lang tid heller, og den er uhyre enkel å justere til en eller flere personer. Bør definitivt få selskap av rista pinjekjerner og Not Parm.

Alt du trenger for å lage fantastisk tomatsaus - cherrytomatsaus, attpåtil - er fem ingredienser. Fem!

Ukas snack: Lønnenøtter

Oh yes, når vinteren nærmer seg, da er det også høysesong for nøttesnacks, hvertfall i min bok! Dette er valnøtter som er karamellisert i lønnesirup, og selvom de er fantastiske som topping i salat eller på middagen, er de faktisk aller, aller best når de får være stjerna sjøl, som snacks.

Lønnenøtter / Lønnesirup på valnøtter - super snacks!