Vegansk luksusfrokost med Scrambled tofu med tomat og sopp
Frokost og lunsj, Tofu

Scrambled tofu med tomat og sopp

2 comments

Du vet den luksusfrokosten, ikke sant? Den som riktignok tar litt tid å lage, men som gjør at hvilken som helst dag blir verdens beste dag, fordi frokosten funka? Dette er min sånn frokost. Scrambled tofu med tomat og sopp, masse deilig umami, på crunchy toast og med vegansk aioli on top!

Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: ca 15-20 min

Jeg har ei venninne, som også er en kollega. Hun heter Olina, og Olina har på egenhånd bestemt at et av rommene i huset vårt, egentlig er hennes. Hun sover der titt og ofte, og noe av det triveligste med å ha overnattingsbesøk (utover å ha Harry Potter-maraton), er frokosten. Det er alltid luksusfrokost på gang når det er overnattingsbesøk, og Olina er i tillegg en sånn gjest som vil være med å lage frokosten. Hun setter seg på en av krakkene ved benken, tar en kniv og en fjøl og sier hva skal jeg kutte opp?

Det er ikke så mye som skal kuttes opp til denne. Det er en løk, litt hvitløk, og en tomat. Kanskje soppen også, men om du har østerssopp er det best å rive den med henda. Det samme gjelder kantarell, mens de rundere soppene må du nok bruke en kniv på. Resten går av seg selv i panna, med masse god smak. Jeg endte opp med å lage aioli mens Olina hadde kontroll på stekepanna, men den kan du også naturligvis lage i forkant. Men! Ikke dropp den, a. Den er liksom prikken over i’en, ikke sant?

Kan, og bør, serveres med ristet toast og da altså aioli, i tillegg til litt friske grønnsaker på tallerkenen. Om du vil slå deg helt løs kan du også gjøre som vi gjorde: Starte kalaset med å lage en grønn smoothie, sånn at man ikke blir så sulten mens man lager frokost. Er det helg, så er det jo helg?

Vegansk luksusfrokost med Scrambled tofu med tomat og sopp

Scrambled tofu med tomat og sopp

1 gul løk
2-3 hvitløksfedd
1 håndfull østerssopp eller annen sopp
1 blokk tofu (ca 250 gram)
1 stor tomat
1 ss tomatpure
2-3 ss rapsolje
3-4 ss næringsgjær
1 ts gurkemeie
0,5 ts røkt paprika
Nykvernet pepper
1-2 ss soyasaus

Start med å finhakke løken, og la den surre i noen dråper olje i panna mens du ordner med resten. Når den begynner å bli mør, har du oppi sopp og hvitløk, og lar det surre i tre-fire minutter til soppen mister væske og blir stekt. Bruk deretter henda til å rive tofuen i passe store chunks rett opp i panna, og stek til den har fått litt gylden farge rundtom. Fyll på med olje om du synes det blir tørt.

Ha tomatpure i panna, rør den ned i bunnen (om du skjønner hva jeg mener – ha den rett i bunnen av panna, ikke på toppen av innholdet), sammen med en grovhakket tomat. Ha oppi næringsgjær, gurkemeie og pepper samtidig, og la det surre og kose seg til du ser at smakene har smelta godt sammen. Risle over soyasaus helt til slutt, gi det en siste fres, og dander på toast!

Vegansk luksusfrokost med Scrambled tofu med tomat og sopp

PS! Har du lyst på en annen type scrambled tofu? Sjekk ut den helt klassiske, eller den litt asiatisk-inspirerte med ingefær og salat med nøtter ved siden.

2 Comments

  1. Nam! Dette vil jeg prøve hvilken type tofu bruker du?

    • Jeg bruker somregel den fra Sofine, men uansett fast tofu. Alle typer funker :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.