Here we go, en ny helg! Vi vet jo alle hva det betyr, gjør vi ikke? Ny, grønn ukemeny!

Men dere, før vi snakker om mat: Det skjer noe annet i helgen også, som er så mye viktigere akkurat nå, og det er årets TV-aksjon. På jobben-jobben min har jeg de siste månedene jobba med årets kampanje for UNICEF som har årets TV-aksjon, og det er en av de desidert mest givende jobbene jeg har gjort i livet, for å si det som det er. Det er også grunnen til at det er litt stille fra meg i andre kanaler for tiden, men sånn er det – og det vet jeg at dere tåler helt fint! Årets TV-aksjon skal altså sørge for at barn og unge får skolegang og utdanning i krig og konflikt, og jeg håper at alle som ikke har meldt seg som bøssebærer til årets viktigste søndagstur nå førstkommende (22. oktober), gjør det her og nå!

Det er generelt sett en viktig helg, for på lørdag er det også NOAHs fakkeltog mot pels som går av stabelen. Jeg skal selvfølgelig gå, det er ingenting å lure på. Jeg skrev dette blogginnlegget om saken i vår, og jeg trenger knapt skrive et nytt, for det gjelder jo, dessverre, fortsatt, og med de siste statsbudsjettforslagene står det i fare for å bli enda verre. Så kjære lesere – ha en aktiv helg, med fakkeltog på lørdag og bøssebærer på søndag!

Okei, tilbake til maten. Det skjer ikke veldig mye kokkelering hjemme for tiden, skal innrømmes, men jeg har klart å lirke frem noen gode favoritter, og noen nye favoritter, til dere allikevel.


Lager du oppskriftene fra ukemenyen (eller andre steder fra Green Bonanza, for den saks skyld)? Del bilde på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager. Følg gjerne bloggen på facebook og instagram.


Jeg skal også snappe på Vegansnappen på mandag, og driver akkurat nå og pønsker på hva slags tema jeg skal ha for dagen. Har dere noen ønsker? Kom med dem! Men ok. Nå, ukemeny.

Ukas sausefav: Pasta med bakt paprikasaus og blomkål

Denne har jeg lagd i så mange år, at den hadde behov for en liten update og noen nye bilder, og det har den altså fått! Dette er en saus jeg tyr til på dager hvor jeg virkelig ikke vet hva jeg har lyst til å lage, men vet at jeg har lyst på noe godt. Da blir det pasta med bakt paprikasaus og ristet blomkål, da! Denne er best med store pastabiter, ikke spaghetti. Så da vet du det.

Ukas suppe: Potetsuppe med hvitløk og kantarell

Oh yes, dette er en luksuspotetsuppe, jeg bare sier det. Denne er faktisk i boka mi også! Den blir tykk, kremete og proteinrik takket være smørbønner, og de chipsene du lager til topping, de kan du godt lage litt ekstra av og snacke på etter at suppa er spist opp. Det er jo fortsatt kantarell å få tak i også, så her er det bare å slenge seg rundt! hepp!

Lag en deilig, varmende og kremete potetsuppe med hvitløk og kantarell! Perfekt høstmat, you know.

Ukas basis: Cashewkrem

Jeg snakker for lite om cashewkrem sammenlignet med hvor ofte jeg lager og bruker cashewkrem. Dette er min gode, gamle klassiker, og den er så himla enkel, og så himla god! Bruk den som topping på maten, som base til dippen, eller som pålegg. Enkelt og greit.

Cashewkrem / cashewrømme

Ukas snop: Hjemmelaga nachochips

Did you know, du kan lage “nachochips” av lomper? Perfekt måte å bruke opp resten av pakka på, og sååå gooodt da giiiiitt! Også kan du bruke cashewkremen som dip da vet du. Disse har chilli- og ostesmak. Mmmhm.

Lag egen doritos av lomper og krydder - helt vegansk!