Dere vet hva som alltid, uten unntak, skjer når man har hatt ganske mye å gjøre ganske lenge, og til slutt setter seg ned, ikke sant? Jo, man blir sjuk.

Som jeg skrev om i forrige ukes grønne ukemeny, har det vært en hektisk periode som toppet seg med en hektisk helg, med både fakkeltog og TV-aksjonen. På mandag var jeg fin i formen, om enn litt bakfull, live på Vegansnappen, og på tirsdag begynte det å kjennes i kroppen… Og på onsdag våknet jeg med feber, piggtrådhals og bomullshode. Sofaen neste, og der har jeg vært resten av uka, med katter, tv-serier, peis, te og snytepapir. Det er altså så kjedelig å være syk, og det blir hvertfall ikke noe mat  eller blogging av det, det er hvertfall sikkert.


Lager du oppskriftene fra ukemenyen (eller andre steder fra Green Bonanza, for den saks skyld)? Del bilde på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager. Følg gjerne bloggen på facebook og instagram.


Men mat må man jo, og hva gjør man egentlig når matlysta er på bunn, halsen er skranten og formen likeså? En av to: Enten så spiser man brødskiver, eller så venter man på at samboeren kommer hjem. Som dere skjønner, det har ikke vært mye fokus på mat her denne uka, men jeg har prøvd å sette sammen en ukemeny til dere uansett.

Ukens pasta: Pasta verde

Verde betyr bare grønn, og dette er grønn pasta. Eller pasta med grønnsaker, alt ettersom. Den er lynrask å lage, og det er lov å være fleksibel på hvilke grønne grønnsaker man har i. Her har jeg brukt squash, vårløk og sukkererter i tillegg til hvitløk og chilli. Asparges er også kjempegodt, brokkoli likeså. Toppes selvfølgelig med pinjekjerner og Not Parm, i tillegg til olivenolje, salt og sitron.

Superenkel og superrask pasta med masse grønne grønnsaker! Yum!

Ukas gryte: Linsegryte med curry, spinat og kikerter

Det er definitivt sesongen for linsegryter, og jeg krysser fingrene for at jeg snart har tid til å lage noen nye, for det er jo ikke ordentlig høst på en matblogg uten en gryteoppskrift eller to, er det vel? Denne er knallgod, med både linser og kikerter, spinat og grønnsaker, curry og limeskvis på toppen. Nam nam.

Jasså, det regner, sier du? Currygryte med kikerter og spinat, da.

Ukas kake: Bananbrød med blåbær

Oh yes. Det er på tide med en kake i ukemenyen igjen, og ikke hvilken som helst, men et saftig og godt bananbrød med blåbær. Dette går så lett å lage, og du kan bruke frosne blåbær, og det går i en fei, og før du vet ordet av det står du ved benken og spiser kake med henda. Sånn er det.

Lyst på noe godt som tar kort tid å bake? Vegansk bananbrød (banankake) med blåbær er en sikker hit.

Ukas drikke: Hjemmelaget mandelmelk

Jeg bruker mandelmelk mye, spesielt til smoothier, og da liker jeg aller best å bruke hjemmelaget. Når blenderen uansett skal frem, er det jo ikke noe stress å lage sin egen melk først. Så godt, og så mye billigere enn på butikken! Dette er altså min grunnoppskrift på mandelmelk.

Lag din egen mandelmelk! Easy peasy.