Grønn ukemeny nr 45

Here we go again! Nå kan jeg jo snart starte nedtelling mot den siste ukemenyen, men enn så lenge: Her er en ny, grønn ukemeny!

Som jeg skrev i tirsdagens oppsummering av oktober, kommer jeg ikke til å fortsette med ukemenyer i 2018. Men! Jeg har sagt at jeg skal gjøre ferdig før 2017, og har jeg sagt det, så er det sant. Sånn er det.


Lager du oppskriftene fra ukemenyen (eller andre steder fra Green Bonanza, for den saks skyld)? Del bilde på instagram og tag det med #greenbonanza! Det er så stas, så stas, så stas å se hva dere lager. Følg gjerne bloggen på facebook og instagram.


Denne uka har jeg latt meg inspirere av kommentarfeltene rundt omkring på de ulike oppskriftene, for det er så fint å se hva det er dere faktisk lager herfra for tiden, og ikke minst når dere legger igjen kommentarer, er det sånn at jeg blir skikkelig glad! Så dette er en oppfordring: Om du har noe som helst på hjertet etter å ha lest eller prøvd eller spist en oppskrift herfra – legg igjen et lite pip, a?

Ukas gryte: Enkel masala med blomkål

Det som blant annet skjer når dere legger igjen kommentar, er at jeg skjønner at jeg har glemt å skrive salt i oppskrifta, for det skal selvfølgelig være salt i maten! På denne fikk jeg en kommentar om at den var enkel å lage og god, selv for folk som egentlig er litt skeptiske til kokosmelk i maten fordi det jo i utgangspunktet er litt søtt. Så om du er en sånn en – prøv denne, da!

Vegansk masala med grønnsaker og garam masala

Ukas gryte 2: Klassiker-linsegryta

Denne spiser dere åpenbart mye av for tiden, og det skjønner jeg jo, for det er jo den ultimate høst-gryta. Og somsagt, en klassiker på Bonanza. Jeg tror faktisk det var denne oppskriften back in the day som gjorde at jeg tenkte ja, jo, dette blogg-greiene, det kan jeg jo faktisk synes er ordentlig stas å få til.

Så enkelt, så varmende, så godt.. Linsegryte med kokosmelk, curry, ingefær og koriander er nydelig!

Ukas tofu-luksus: Steamed bun med hoisin-tofu

Altså dette.. det krever kanskje litt prep, men det er ikke vanskelig. Det er til gjengjeld himla godt. I følge kommentaren som kom for litt siden kan de heeelt fint serveres til forrett når man inviterer folk på middag, så kanskje det er på tide å invitere folk på middag?

Det er mulig at steamed bun med hoisin-tofu er noe av det peneste du kan spise.

Ukas dip: Zahavs hummus tehina

Dette er hummusen over alle hummuser, og jeg tør faktisk påstå at når du først har laget hummus på denne måten, lager du aldri hummus på den kjedelige måten igjen. Noensinne. Faktisk. Jepp.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Iselin

    Elsker bloggen din og det er den eneste matbloggen jeg alltid ender opp med å lage noe fra når jeg besøker den. Liker veldig godt at oppskriftene dine alltid er til å stole på at blir gode! Ukemenyene synes jeg du skal droppe om du ikke synes det er gøy, viktigere for oss lesere at du trives med det du gjør! ✌Inspirasjon og gode råd finnes det masse av her uansett

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.