Ristede hasselnøtter - nydelig snacks! Også så enkelt da gitt.
Snacks

Ristede hasselnøtter

Nivå Enkel 2 comments

Dette kan vel knapt kalles en oppskrift, men det er triks, og for et triks det er, om jeg får si det selv! Ristede hasselnøtter er nemlig nydelig snacks.

For flere år siden kjøpte jeg, i dyre dommer, ristede, italienske hasselnøtter. Jeg spiste dem med så andakt at jeg ble sint når Øystein putta mer enn en om gangen i munnen, for disse var ikke til å hive innpå, åneidu, dette skal nytes, om det så blir dårlig stemning av det!

Jepp. Så gode var dem. Men så gode kan ikke noe være, at det er verdt prisen for en pakke vakuumpakkede nøtter, for ja, de kom selvfølgelig i masse unødvendig emballasje. Og det liker jeg jo som kjent ikke. Så, hva gjør man da, da? Enkelt. Man lager det selv. Det eneste som trengs er hasselnøtter, og en stekeovn. Og det har vi jo. Stort sett.

Du kan gjøre dette med alle typer hasselnøtter, men det er jo også sånn at det er kvalitetsforskjell på nøtter. Jeg har prøvd både de vanlige fra butikk, de fra økobutikker og de i løsvekt fra Mølleren Sylvia, og hittil er det definitivt de fra Sylvia som kom best ut av testen. Rart med det.

Ristede hasselnøtter - nydelig snacks! Også så enkelt da gitt.

Ristede hasselnøtter

Ønsket mengde hasselnøtter

Haha, tidenes korteste innholdsfortegnelse på denne bloggen, hvertfall! Du gjør følgende: Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme, og legg hasselnøttene utover et bakebrett med bakepapir på, og sett det inn i ovnen. La det stå til du ser at nøttene har sluppet skallet, som på bildet. Det tar gjerne opp mot femten minutter, men følg nøye med! De ser litt brente ut, og det er de, i skallet. Det skal vi ta av.

Når hasselnøttene har sluppet skallet, tar du brettet ut av ovnen. Nå skal du fjerne skallet på dem, og det kan gjøres enkelt, eller omstendelig. Den omstendelige måten er å ta en og en der de ligger på brettet. Den enkle måten er å putte alle i et kjøkkenhåndkle, pakke det sammen og rulle det frem og tilbake på benken. Du får dog et skittent kjøkkenhåndkle.

Spis!

Ristede hasselnøtter - nydelig snacks! Også så enkelt da gitt.

2 Comments

  1. Sitter her og surfer gjennom noen digge oppskrifter til julefeiringen, og setter nesten teen i halsen av fortrengt latterkule!
    “For flere år siden kjøpte jeg, i dyre dommer, ristede, italienske hasselnøtter. Jeg spiste dem med så andakt at jeg ble sint når Øystein putta mer enn en om gangen i munnen, for disse var ikke til å hive innpå, åneidu, dette skal nytes, om det så blir dårlig stemning av det!”
    Som å se meg med en 50 kroners vegansjokolade, Andreas har en lei tendens til å glupske i seg opptil tre ruter i slengen. Helt uhørt! :p

    Takk for gode oppskrifter og morsomme tekster, og god jul!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.