Scrambled tofu er den ultimate helgefrokosten.
Frokost og lunsj, Tofu

Scrambled tofu med mais og spinat

ingen kommentarer enda

Mer frokost! Mer scrambled tofu! Denne gangen med mais, spinat, toppet med avocado og sriracha. Let the day begin.

Scrambled tofu har fått en liten renessanse hos oss de siste månedene. Etter å ha laget den ganske klassisk ganske lenge, har jeg begynt å eksperimentere med den. Favoritten hittil er umami-bomba med tomat og sopp, og jeg er også glad i den asiatiske. Denne gangen er det litt i meksikansk retning det går – jeg tror tilogmed denne hadde vært knallgod i en varm tortillalefse også… Spinaten tilfører grønt og god smak, og med mais, avocado, sriracha og frisk koriander er det duket for en frisk start på dagen.

Fremgangsmåten og hovedingrediensene er det samme i alle disse oppskriftene, og det gjør det både enkelt og artig å leke seg med ulike retninger på dem. Har du en favoritt-kombo? Isåfall vil jeg høre om det!

Scrambled tofu er den ultimate helgefrokosten.

Scrambled tofu med mais og spinat

1 pk (200-250 gram) fast tofu
Rapsolje eller annen nøytral olje
1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 ss næringsgjær
1 ts gurkemeie
1 ts cumin
2 håndfull frisk spinat
1 liten boks mais

Frisk koriander
Avocado
Sriracha
Salt og pepper
Ferskt brød

Start med å finhakken løken, og la den surre i panna med nøytral olje og en klype salt til den er mør og blank. Ha i finhakket hvitløk, og riv tofuen oppi panna med hendene i passe store chunks. Rør godt og la det steke til tofuen begynner å bli gylden. Ha over næringsgjær, gurkemeie, cumin og pepper, og rør det godt sammen. Grovhakk spinaten, og ha den og avrent mais over i panna når tofuen har blitt godt blandet med alle smakene og krydderne. Rør rundt og la det surre til spinaten har falt sammen, og alt er varmt.

Ha scramble’n over brød, toast eller tortilla, og topp med avocado, koriander, sriracha og litt salt og pepper.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.