Blomkål i taco? Er det kødd? Niks. Ikke kødd.
Middag

Blomkåltaco

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

– Er det sant at vi skal ha BLOMKÅL i tacoen?! Det var det begge jentene vi skulle lage middag sammen med lurte på så fort jeg gikk inn døra. Yes, sa jeg. Blomkål i tacoen. Store øyne. Veldig store øyne.

Mengde: 2-4 porsjoner
Arbeidstid: Ca 30 min

Noen ganger blir det fredag på onsdag. Spesielt når det er tacofest som står på agendaen, og to barneskolejenter skal være med på tacofesten. Det er nemlig sånn at Karen, den yngste i huset, er glad i boka mi. Og glad i å lage mat. Vi skulle derfor ha en middagsdate hvor Karen og jeg skulle lage mat sammen. Karen liker taco, så det ble taco, men så kom altså denne blomkålen inn i bildet og tilhørende store øyne og littegrann sånn skepsis-nese.

Ikke kokt blomkål, måtte jeg si. Vi skal lage tacosmak på blomkålen, sammen med kikertene inni ovnen. Og så skal vi lage guacamole, og vi skal lage salsa. Guacamole førte til jubelhyl, mangosalsa likeså, og plutselig var det helt greit med blomkål i tacoen også.

Det er ordentlig fint å lage mat sammen med barn. Selvom smørkniv og tomat funker sånn passe, halvparten av mangoen havner i magen, og jeg har litt sånn konstant frykt for de små hendene som plutselig fyker snarveien under kniven til andre enden av fjøla for å ta litt mer mango, er det noe så innmari fint med den nysgjerrigheten og entuasiasmen som gjør en ganske klissblaut onsdag til en finfin tacofredag. Karen lærte både mangotriks og limetriks og avocadotriks, og måtte til slutt bruke to tallerkner for å få spist opp maten sin. Blomkål i taco: Check. Også hos storesøstra. Og foreldrene, da. De var også happy.

Første gangen jeg lagde disse hjemme (når bildene ble tatt) lagde jeg de ganske enkle, med kun kikerter og blomkål i maistortillas sammen med koriander og salsa verde. Andre gangen lagde vi guacamole og mangosalsa, og hadde frisk salat i hvetetortillas. Begge deler var godt, og blomkålen – den er stjerna, altså.

Blomkål i taco? Er det kødd? Niks. Ikke kødd.

Taco med blomkål og kikerter

1 blomkålhode
1-2 bokser kikerter (juster etter antall personer)
2 ts spisskummen
2 ts paprika
1 ts malt koriander
0.5 – 1 ts chilli
1 ts salt
1 ss olivenolje

Tortillas eller skjell
Salsa etter ønske
Evt salat, guacamole, koriander etc

Dette er så enkelt: Rens blomkålhodet, og riv det i mindre buketter oppi en stor bolle. Prøv å lag dem så like som mulig. Skyll kikertene, og ha dem oppi. Rør først inn olivenolje, før alle krydderne går oppi. Rør godt og bland, før du har det hele utover et bakebrett med bakepapir. Sett det midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter, rør litt rundt innimellom.

Mens brettet står i ovnen, lager du salsa, guacamole, og annet godis du vil ha inni.

Blomkål i taco? Er det kødd? Niks. Ikke kødd.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.