Lag din egen konfekt av tre ingredienser!
Kaker og godis

Konfekt med salt kjeks og karamell

Nivå Medium 4 comments

Eller om du vil: Fancypants-versjon av Twix. Jeg ble nemlig utfordret til å lage vegansk twix, og det tror jeg jaggu at jeg gjorde! Det er hvertfall salt og sprøtt, søt karamell og sjokolade utenpå – og det er godt!

Har dere meldt dere inn i Green Bonanzas facebook-gruppe Grønt = Godt? Hvis ikke er det dagens anbefaling fra min kant, for der nærmer vi oss tusen medlemmer, og det snakkes om alt fra oppskrifter, restauranter, matvarer, andre dagligvarer og en rekke tips og råd til hvordan hverdagen, livet, jula og det det måtte være skal bli hakket grønnere uten å bli vanskeligere. Så fint, altså! Det hadde jeg ikke sett for meg da jeg spontanstartet den på sommerferie i Volda, det skal jeg ærlig innrømme. Alle er velkommen, bli med, bli med!

I denne gruppa hender det også at jeg spør om inspirasjon til oppskrifter, eller om det er noen som har noen ønsker til oppskrifter. Det var der oppfordringen om twix kom. Jeg var skikkelig glad i twix selv, da jeg fortsatt spiste vegetarisk, og selvom jeg ikke kan si at denne er identisk, så tilfredsstiller den definitivt kravene om salt, søtt, sprøtt og mykt. For det er vel det som er den hellige kombinasjonen av sjokoladegodis, er det ikke det da?

Lag din egen konfekt av tre ingredienser!

Disse ser skikkelig fine ut, men de er også veldig lette å lage. Overraskende lett, faktisk. Trenger ikke være konditor i det hele tatt, for hvis jeg fikk det til, så får du det til. Jeg er elendig på desserter og kaker. Noen ganger skulle jeg ønske jeg var kickass på det, for det er jo det folk søker etter på internett. Kaker og trening. Ironisk, er det ikke? Uansett. Det er mest middagsmat her, men i ny og ne dukker det altså opp noe søtt. This is that time!

Jeg gjorde det somsagt enkelt for meg selv: Jeg lagde en porsjon daddelkaramell. Jeg kjøpte en pakke salt kjeks. Og jeg smeltet god sjokolade i vannbad. Det er egentlig det. Rett og slett. Jeg lagde de som små deilige enkeltbiter, men om du vil lage en stor kan du bruke en brødform, og gjøre de samme lag-inndelingene der, og kutte den i biter etterpå istedet.

Lag din egen konfekt av tre ingredienser!

Konfekt med salt kjeks og karamell

1 porsjon daddelkaramell
1 pk salt kjeks
200 gram sjokolade (jeg anbefaler Odense 55%)

Lag daddelkaramell, og sett den kaldt til den er litt fastere i formen.

Finhakk sjokoladen i mellomtiden, og smelt 2/3 av den i vannbad. Det gjør du ved å koke opp litt vann i en kjele, og plassere en glassbolle som tåler varme oppå (pass på så  det ikke fosskoker, da blir sjokoladen ødelagt). Ta den av varmen, og rør inn resten av sjokoladen. Dypp kjeksene i sjokoladen, legg de utover et fat med bakepapir, og sett det i fryseren i 5-10 minutter til sjokoladen har stivnet.

Ta brettet ut igjen. Smør deretter daddelkaramell i et så tykt lag som du vil ha utover salt kjeks, og legg de tilbake på fatet. Sett det i fryseren, så det stivner helt.

Ta brettet ut igjen (etter ca 10 minutter), og dypp hver enkelt bit i sjokoladen igjen, så hele er dekket. Alternativt: Bruk en skje og hell sjokolade over hver bit, om du er redd for å legge igjen karamell og kjeks i sjokoladen. Tilbake på fatet, og inn i kjøleskapet denne gangen. Der skal de stå til de er kalde, og til de skal serveres. Legg dem gjerne i en tett boks om de ikke skal spises med en gang. Men det skal de jo.

Lag din egen konfekt av tre ingredienser!

4 Comments

  1. Marie Kristine

    Dette blir blant årets julegaver, garantert! Er det en spesiell type salt kjeks du vil anbefale? Jeg spiser sjelden salte kjeks og vet bare om Ritz… På forhånd takk for svar :-)

    • Jeg brukte de nye salte, bakte fra sætre, som er ekstra sprø. Husker ikke helt hva de heter – hvit og rød pakke! Tror allslags salt kjeks funker :)

  2. Åsne

    Nam! Er disse best ferske, eller holder de seg en dag eller to i en luftett boks?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.