Ai, så forskjellig to måneder kan være! Oktober og november er virkelig forskjellige, viser det seg. Og kanskje det er helt greit?

Da jeg for første gang skulle oppsummere en måned på Green Bonanza, ble jeg faktisk litt overrasket over hvor mye jeg hadde rukket å gjøre på en måned. Og det på en måned hvor jeg var mer enn normalt opptatt med jobb også. Kanskje jeg var en duracellkanin i oktober? Isåfall er jeg en sovende bamse i november, for det har vært en rolig måned.

Jeg skal innrømme at jeg gikk en god del runder med meg selv da jeg bestemte meg for å kutte ut ukemenyene, og den siste ble publisert nå i november, selv om jeg egentlig hadde tenkt til å holde ut ut året. Men dere – jeg orket det ikke, jeg. Så da lot jeg være, og dere er virkelig gull i tilbakemeldingene deres. Det treffer meg skikkelig når dere sier at dere synes jeg skal gjøre det som gir meg energi, så det er akkurat det jeg planlegger å gjøre. Med dere i ryggen. Dere er gode å ha.

I november har også vinteren kommet. Dette er første vinteren vi bor på Nesodden hele den kalde tia, og selvom det gjør litt vondt å stå opp og gå ut i kulda, for ikke å snakke om hvor beinkaldt det kan bli nede på brygga, er det mest fint. Jeg elsker å se på fjorden når det ligger dis og kald, kald luft på den, og trærne er rimfrosne og fine, og ikke minst har vi peis som vi fyrer i, lys vi tenner på og pledd vi pakker oss inn i. Koselig, er det. Og kattene, som jeg ikke vet om husker snø, fikk seg en bråbrems den første morgenen det var snø og de skulle løpe ut i sedvanlig fart. De kom fort inn igjen, for å si det sånn, og nå må de nesten kastes ut for å få litt luft i pelsen hver dag. Blir interessant i januar, kan du si.. Men nei – skal vi oppsummere november litt, da?

Scrambled tofu med mais og spinat

Jeg hadde en periode i oktober/november hvor jeg var hekta på scrambled tofu, og eksperimenterte med så mange variasjoner! Denne med mais og spinat fikk komme på bloggen, og i kombinasjon med sriracha, avocado og koriander ble det en slags texmex-vri på klassikeren.

Scrambled tofu er den ultimate helgefrokosten.

Ristede hasselnøtter

Ristede hasselnøtter er jo strengt tatt bare del en av oppskriften på nutella, men det er så godt som snacks at det fortjente sin egen post. Det er dessuten også perfekt topping til vintersalater. Jeg har laget dette ganske mange ganger de siste ukene, og må bare si at det er utrolig stor forskjell på nøtter. De billigste på dagligvare slipper ikke skallet, og blir ikke sprø tvers gjennom. Så om du er glad i nøtter mot jul, gå på en helsekost eller en spesialbutikk og kjøp deg noen gode hasselnøtter, om du har mulighet.

Ristede hasselnøtter - nydelig snacks! Også så enkelt da gitt.

Salsa verde med tomatillos

Denne var gøy å lage! Jeg hadde søstra mi på besøk en langhelg i november, og vi var på en bytur innom alle favorittbutikkene, blant annet Gutta på Haugen. Der fant jeg tomatillos, og de måtte jeg jo lage salsa verde av. Jeg ble utrolig fascinert over hvor stor effekt pektinen i de har, den får en helt annen konsistens av å stå over natta! Fantastisk. Ser du tomatillos, grab them!

Har du sett tomatillos i butikken? Grab them - og lag salsa verde!

Taco med blomkål og kikerter

Disse har jeg faktisk lagd flere ganger denne måneden, både med salsa verde og med mangosalsa – begge deler er like godt! Blomkål og kikerter er overraskende godt i tacolefser, med all slags deilige krydder på før de bakes i ovnen. Dette er faktisk en taco-variant som ikke krever stekepanne eller gryte i det hele tatt! Veldig lite søl, altså.

Blomkål i taco? Er det kødd? Niks. Ikke kødd.

Konfekt med salt kjeks og karamell

Så enkle å lage – men ganske så fine å se på, om jeg får si det selv? Er faktisk litt stolt av disse, for søtsaker er ikke noe jeg generelt er god på. Montro om det har noe med manglende tålmodighet å gjøre…?

Lag din egen konfekt av tre ingredienser!

Artikler

Og det var faktisk alle de nye oppskriftene! Hva ble det – fem? Og en av dem er egentlig juks? Altså hasselnøttene.  Jeg kjenner at det er helt greit, det er helt fint – det kan være 11 oppskrifter i oktober og 5 i november, sånn er livet. Og da er også bloggen sånn.

Men det har jo skjedd noen andre ting her også, da – det må jo sies, og disse artiklene har vært utrolig mye lest, noe jeg setter stor pris på. For meg handler Bonanza om mer enn mat, selv om det jo såklart blir mest oppskrifter.

Oppskrifter som har fått nye bilder i november

I november var det tre oppskrifter som ble laget på nytt og tatt nye bilder. Dette er noe jeg faktisk trives overraskende godt med å gjøre – det føles liksom som å rydde opp litt. Det liker jeg. Jeg vet ikke om dere legger merke til det engang, men jeg håper jo det! Granolaen trengte definitivt et nytt bilde, det samme gjaldt cashewdressingen, og golden milk likeså. Eller gullmelk, som Øystein mener den heter, da.

Desember

Så, fortell meg da – hva var deres favorittpost fra november? I morgen bikker kalenderen desember, og jeg skal innrømme at jeg allerede har hørt på julemusikk i noen dager.. Jeg håper å rekke å poste en ny nøttestek-oppskrift før jul, men jeg kan også avsløre at det kommer til å komme en god bunke juleoppskrifter fra meg et annet sted på internett i desember. I will keep you posted!