Ordentlig, indulging, luksusvarianten av kakao, rett og slett. Varm sjokolade i mitt hjerte!
Drikke

Varm sjokolade

Nivå Enkel 1 comment

… eller kakao, om du vil. Denne er enkel å lage, men føles ekstra dekadent allikevel, takket være dobbelt opp med sjokolade.

Mengde: 1 liter (justeres lett)
Tid: 5 min

På jobb har vi en kaffemaskin. På kaffemaskina kan man trykke på kakao. Og det gjør folk, nå i førjulstia, trykker folk på kakao. Men ikke jeg. Du tenker kanskje: Det er fordi den ikke er vegansk. Og det er forsåvidt sant, men jeg tror den kunne ha vært det om jeg satt inn havremelk i maskina (jeg har nemlig en så fin jobb, at de handler inn plantemelk til meg sånn at også jeg får melk i kaffen), men det handler ikke det. Det handler rett og slett om at jeg er sykt kresen på varme drikker. Rett og slett. Jeg er en kresen, vrangpeis-jævel av en varm drikke-drikker, og det gjelder alt fra kaffe og te til ting jeg lager selv, som gullmelk og masala chai. Jeg tror dog ingen av dere blir overraska over dette, for å si det sånn. You know me.

Så, dette er varm sjokolade på ordentlig. Men! Det er ikke vanskelig. Det er dritlett. Det bare er bedre. Jeg har også brukt litt tid de siste dagene på å lure på hva forskjellen mellom kakao og varm sjokolade egentlig er, og med god hjelp fra følgerfolket på instagram, er det jo veldig logisk: Varm sjokolade lages på nettopp sjokolade, og kakao lages på nettopp kakaopulver. Så enkelt. Hva gjorde jeg? Brukte begge deler. Så du kan kalle det akkurat hva du vil, egentlig. Godt tør jeg hvertfall love at det er!

Smaken vil naturligvis påvirkes av hvilke råvarer du putter oppi. Jeg foretrekker 55% eller 70%-sjokoladen fra Odense, den er ordentlig god. Kakaopulveret er 100% kakao fra et eller annet øko-merke de har på Røtter, jeg bruker kokosblomstsukker og jeg bruker stort sett vanlig, blå soyamelk. Jeg har også laget denne med mandelmelk, men mandelmelk tykner fryktelig fort når den varmes opp, og det synes jeg ikke er så godt. Du kan selvfølgelig trikse og mikse med hvilke råvarer du bruker og forholde deg til mengdene som vanlig, men da vet du hvertfall hva jeg pleier å bruke.

Ordentlig, indulging, luksusvarianten av kakao, rett og slett. Varm sjokolade i mitt hjerte!

Varm sjokolade / kakao

100 gram 55%/70% sjokolade
2 ss kokosblomstsukker
2 ss kakaopulver
1 liter soyamelk
Valgfritt: Kanel og/eller chilipulver

Ha melka i en gryte, og sett plata på lav varme. Dette skal ikke koke, det skal bare varmes. Viktig! Grovhakk sjokoladen, og ha den oppi sammen med kokosblomstsukker og kakaopulver. Rør med en visp hele tiden, så det ikke setter seg fast i bunnen. Den er ferdig når det begynner å ryke av den. Du kan også ha oppi litt kanel og/eller chilipulver for ekstra god smak.

Ordentlig, indulging, luksusvarianten av kakao, rett og slett. Varm sjokolade i mitt hjerte!

One Comment

  1. Ingeborg

    Nam! Dette skal lages i kveld

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.