Ja, dere trodde vel ikke jeg skulle la være å oppsummere oppskriftsåret 2017?

Joda, jeg skrev en Hei, 2018-post, men den handlet jo ikke akkurat om oppskriftene, gjorde den vel? Dette er trossalt en matblogg først og fremst, så det går ikke an å gå inn i et nytt år uten å gå gjennom highlightsa fra året som har gått!

Nå har jeg sitti og knota i tallene en god stund, og må le littegrann. Det er nemlig så forutsigbart hvilke oppskrifter som er mest lest i 2017, for det er stort sett de samme som alltid. Det er jo ikke så rart: Eldre oppskrifter har god trafikk fra søkemotorer, og det går liksom i klassikerne: Ovnsbakte poteter, linsegryte med kokosmelk og koriander, tradisjonell grønnsakssuppe, artikkel om tofu, mormors potetlefse, pastasalat med pesto, verdens beste tomatsaus

Så! Da er det jo mer spennende å se på hva fra 2017 som var mest lest? Jeg lagde en nesten tilsvarende liste på World Vegan Day, men da var det mine favoritter, så det er jo artig å se hvor likt eller ulikt det er, eller hur? Vi teller ned!

10: Umami-pesto

Denne postet jeg helt i begynnelsen av 2017, og jeg er fortsatt glad i den! Så mye smak i en pesto, med ingredienser du får tak i på hvilken som helst butikk.

Vegansk pesto med basilikum, soltørket tomat og hvitløk

9: Brokkolipasta

Aaaii, tenk at en trip down memory lane landet på topp 10-lista! Det varmer et gammelt studenthjerte, som overlevde ganske mange år på brokkolipasta.

Velkommen til den metteste magen du noensinne kommer til å ha - takket være brokkolipasta!

8: Søtpotetfries

Ikke at jeg ikke elsker poteter altså, men jeg er sabla glad i søtpotet også, i alle former. Søtpotetfries inkludert.

Lag dine egne søtpotetfries i ovnen uten noe hassle - alt du trenger er tålamod.

7: Grønn smoothie med spinat og ingefær

Jepp! Denne levde jeg på i sommer, og det tror jeg jaggu dere gjorde også! Spinat, ingefær og kanel høres kanskje rart ut, men det er så knallgodt.

Frisk, vegansk smoothie med spinat med ingefær og kanel

6: Vafler

Det var en jubeldag den dagen vi knakk koden på å lage fantastiske, veganske vafler med.. trommevirvel.. silketofu som superingrediens!

Supertrikset for perfekte veganske vafler? Silketofu! Who would have thunk it!

5: Pasta bolognese med linser

Oh yes. Favoritt-bolognese coming up. Denne krever litt ingredienser og tid, men hallaisen, så verdt det!

Det er ingenting som slår en tallerken med vegansk pasta bolognese. På ordentlig.

4: Søtpotetsuppe med kokosmelk

Høst og vinter er suppetid, og dere liker søtpotet like mye som meg, dere. Denne blir ekstra god med rista kikerter på topp!

Søtpotetsuppe med kokosmelk og ristede kikerter - godt, sier du? Godt, sier jeg.

3: Vegansk pho

Speaking of prosjekter som tar litt tid, dette er et sånt et, men når du først har gjort det en gang… You will do it again.

Nøye researchet og gjennomtestet: Endelig en vegansk oppskrift på ordentlig pho på Green Bonanza!

2: Farinata

Farinata hadde jeg som joker på min egen favoritt-liste, for det var så utrolig tilfredsstillende å få det til. Jeg drømmer om den fortsatt. Will make soon.

Farinata, den norditalienske kikertpannekaken, er virkelig noe av det beste du får laget av kikertmel.

1: Chana masala

Ja, dere liker chana masala, det må jeg si! Det er jeg veldig glad for, for jeg er veldig glad i denne oppskriften selv. Tenke seg til, vi er enige!

Nøkkelen til verdens beste, og veganske, chana masala er todelt: God tid. Gode råvarer.