Den optimale miksen av konsistens og smak: Bakt søtpotet med krydra kikerter, grønnkål og avocado!
Middag

Bakt søtpotet med krydra kikerter, grønnkål og avocado

1 comment

Hva gjør du når du har lyst på noe godt, men januar-delen av hjernen din har oppfatta altfor mange nyttårstreningsreklamer i sidesynet og gir deg dårlig samvittighet?

Mengde: 2 porsjoner
Tid: ca 1 time totalt, 15 min aktiv tid

Vel, for det første, så synes jeg du skal gjøre det du kan for føyse den januar-delen av hjernen langt bort, for med dårlig samvittighet kommer man seg ingen steder, det er hvertfall sikkert. Jeg må bare si det, jeg er så lei av å lese om januarslanking, nyttårsdiett, bikinikroppen og whatnot, jeg er så lei, så lei, så lei! Kan vi ikke bare spise mat som både er god og god for oss? Sånn generelt, liksom? Det er hvertfall det jeg prøver på, og noen ganger betyr det spaghetti med sopp og fløtesaus, og andre ganger betyr det bakt søtpotet med masse mums. Og hvitløksdressing.

Uansett. Du vet den følelsen du får når du lagde noe skikkelig godt en gang, men klarer ikke huske hva du gjorde for å få det til, om det så sto om livet? I fjor sommer, da Øystein og jeg var på hytta i flere, lange, deilige sommeruker, var det en ettermiddag, hvor jeg la et par store bakepoteter i ovnen på formiddagen, lot de stå der på medium varme en halv dag, og fylte de med mye godt. Jeg husker tilogmed hvor jeg satt da jeg spiste den: Jeg satt ute i hengekøya med tallerken på fanget, sola i fleisen og en bok i henda. Problemet er bare: Jeg husker ikke hva jeg fylte den med, og det er banna bein den beste bakte poteta jeg har spist i hele mitt liv. Krise. Rett og slett krise.

Lag din egen plantebaserte hvitløksdressing med bare tre ingredienser!

Så, nå tenker jeg på den bakte poteta jeg ikke husker hva jeg fylte med, men som var dritagod, hver eneste gang jeg lager en bakt potet. Eller i dette tilfellet, bakt søtpotet. Det var verken kikerter eller grønnkål i den fra i fjor sommer (tror jeg, da), men det er i denne, og det blir så godt! Det er nemlig noe med den smørmyke søtpoteta som trenger litt crunch, hvis ikke blir det jo bare mos i kjeften (unnskyld språket), og dessuten trenger vi litt proteiner, og dessuten er kikerter stekt eller bakt med krydder noe av det beste som finnes. Så så enkelt er det.

Hvitløksdressingen det er snakk om er denne cashewbaserte saken med tre ingredienser jeg publiserte for litt siden, og den anbefales på generelt grunnlag til… vel, alt hvor hvitløk og dressing har en plass, og hvis vi skal være ærlige: Det er ganske mange steder.

Den optimale miksen av konsistens og smak: Bakt søtpotet med krydra kikerter, grønnkål og avocado!

Bakt søtpotet med krydra kikerter, grønnkål og avocado

2 store søtpoteter
1 avocado
Hvitløksdressing

1 boks kikerter
3-4 kvister grønnkål
1 ts salt
1 ts cumin
1 ts paprika
0,5 ts røkt paprika
0,5 ts chilli eller cayenne
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
Olivenolje

 

Aller først: Du kan også bake kikertene og grønnkålen i ovnen, se oppskrift på det her. Jeg tok det i en panne fordi søtpotetene sto fortsatt i ovnen.

Sett ovnen på 200 grader, prikk et par hull i søtpotetene, og gni dem inn med litt olje, og legg dem i ovnen på bakepapir eller i en ildfast form. Steketiden vil variere ettersom størrelsen varierer, men du trenger nok hvertfall 30-45 min. Stikk en skarp kniv inn i dem for å sjekke, de er ferdige når det er null motstand.

Skyll kikertene og grønnkålen, riv sistnevnte i mindre biter med hendene. Varm opp litt olivenolje i panna, ha både kikerter og grønnkål oppi, og rør inn krydderne rett i panna. Stek til det er gjennomvarmt og krydderet har festa seg godt.

For å servere, del søtpotetene i to, legg dem i hver sin bolle med snittflatene opp. Fordel kikerter og søtpotet, og legg en halv avocado i skiver oppå der igjen. Saus på toppen, og voila – det er tid for mat.

Den optimale miksen av konsistens og smak: Bakt søtpotet med krydra kikerter, grønnkål og avocado!

One Comment

  1. Ingeborg

    Nam! Har en halv søtpotet i kjøleskapet som må brukes opp, og dette høres perfekt ut ;-)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.