Den perfekte måten å bruke søtpotet på, er i ovnsbakt form med varme krydder.
Middag

Ovnsbakt søtpotet med varme krydder

1 comment

Av både topplister og anbefalingslister er det åpenbart at dere er minst like glad i søtpotet som det jeg er, så her kommer min enkleste, men samtidig en av de beste, måtene å lage og spise søtpotet på.

For de av dere som har lagd oppskrifter som enchiladas og chili sin carne, vil dette være meget gjenkjennelig, det er nemlig akkurat det samme som skal foregå her: Terninger, varme krydder, olivenolje, ovn, ferdig.

Det er noe med søtpoteta. Den har mye mindre stivelse enn vanlig potet (de to er faktisk ikke i slekt engang), og er mye søtere (duh, obvious). At den søtere betyr at den lettere karamelliseres, og vi vet alle hva det betyr, det betyr mer umami. Men samtidig, når den er såpass søt, må den balanseres med kryddere, og denne kombinasjon av krydder og smaker på søtpotet, den er min favoritt.

Dette er altså min go to-søtpotet. Jeg spiser det til all slags taco og meksikansk mat, jeg kan ha det i salat, jeg kan ha det på suppe, jeg kan gå og snacke på det lenge etter det har blitt kaldt, og i det hele tatt. Så anvendelig! Etterhvert er det superlett å justere kryddermiksen også, sånn at det passer akkurat til det du vil ha det til. Men værsåsnill – prøv denne miksen!

Den perfekte måten å bruke søtpotet på, er i ovnsbakt form med varme krydder.

Ovnsbakt søtpotet med varme krydder

1 stor søtpotet
1 ts cumin
1 ts kanel
1 ts cayenne
1 ts salt
2 ss olivenolje

Skrell søtpoteten med en potetskreller, og kutt den i terninger. Ha det i en bolle, eventuelt rett på et bakebrett med bakepapir, og rør inn olje og krydder. Jeg bruker omtrent like mye av alle, men om du ikke vil ha det for sterkt kan du roe ned cayenne, og om du er usikker på om du synes det er godt med kanel – selv om jeg lover at det er kombinasjonen her som er gull – kan du ta litt mindre av det også.

Sett brettet i ovnen, på 200 grader over- og undervarme. La de stå til de er møre og gjennombakte, og skru deretter over på varmluft. Da karamelliseres utsiden, og du får en litt sprøere stekeoverflate.

Og voila! Det er det!

One Comment

  1. Spiste de bakte søtpotetene dine i chili sin carne-oppskrifta til middag nettopp. Det er så godt! Neste gang skal jeg teste varmlufttrikset.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.